Güvenliğiniz için bu iletinin bazı kısımları engellendi.
İçeriği göster|[email protected] adresine güveniyorum. İçeriği her zaman göster.
Kitap okumak neden bu kadar sıkıcı geliyor milletimize ?  Kitaplar hangi ara bu kadar itici oldu ?  Dünyanın en güzel nimetlerinden biri kitap okumak iken neden Japonya'da yıllık kişi başına 24 kitap düşüyor da bizde 25 kişi 1 kitabı paylaşıyor?
 
 Kitap okunmaz mı be ?  O sayfaların kokusu, her sayfada artan haz , bunları yaşayan bilir. Kitap okumak kültürdür. Boş zamanlarında ne yaparsın sorusuna kitap okurum diye cevap verenlere daima sinir olmuşumdur. Kitap boş zaman aktivitesi değildir ki. Normal şartlarda bir insan günlük bir kitap okuma saati belirlemelidir. Ama bizde bahane çok ;
 - Kitaplar çok pahalı.
-  İşten geldim yorgunum.
-  Yaşlanınca okurum.
-  Öğrenciyiz be abi.
 
  İşte gördüğünüz gibi bahane bulmak gerektiğinde bizden yaratıcısı yok. Kitap çok pahalı diyenler aslında bir anlamda haklı ama bu da geçerli bir mazeret değil. Çünkü nelere para ayırıyoruz da aylık 1 kitaba mı para ayıramayacağız ? 1 kitap ortalama 20 lira civarına denk geliyor.  Peki siz en son ne zaman kitap aldınız ?
 Türkiye'de kitaba yıllık 45 cent ayırılırken Norveç'te bu rakam 137 $.  İnsaf ya 45 cent nedir arkadaş?

 Savaştan başını kaldırmayan Filistin'de bile okuma oranı bizden fazla ise ortada ciddi bir sorun var demektir.
Peki neden okumuyoruz biraz da bunu irdelemek lazım. Öncellikle bu alışkanlık küçük yaşta kazanılmalı. İleride kazanılmaz demiyorum fakat ağaç yaşken eğilir. O zaman suç biraz da anne - babalarda. Çünkü kitaba para vermeyi boş harcama olarak görüyorlar. Halbuki aldıkları her kitap çocuklarına seviye atlatıyor. Sadece kitabı almak da yetmez çocuğun yanında sende okuyacaksın ki çocuk seni örnek alsın. Sonra kütüphaneye üye olmakta gerçekten olumlu bir gelişme. İnsan okumayı hiç sevmese bile kütüphane ortamında birkaç sayfa karıştırır.

 Haydi sizde okuyun ve okutun. Hemen şimdi elinize bir kitap alın ve okumaya başlayın. Ertelemeyin ,yarının ne getireceğini kim bilebilir ki ?