Bu hafta çok önemli olayların yıldönümü haftasıdır.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişi 27 Aralık haftasıdır bu bir

Fehmi Kubilay’ın şehit edildiği 23 Aralık haftasıdır bu iki

17 Aralık yolsuzluk haftasıdır. Bu üç.

24 Aralık 1995 te erken genel seçim yapıldı ve refah partisi birinci parti olarak TBMM ne girdi. AKP nin ayak sesleri bu dört

25 Aralık 1973 ismet İnönü’nün ölümü haftasıdır bu beş

1987 de ilk defa ABD doları 4 rakamlı değere yükseldi. Yükseldiği değer 1300 TL. Şeytanın ayak izleri. Bu altı

Bu hafta TBMM 2015 mali yılı bütçesini görüşecek ve 12 senedir olduğu gibi AKP milletvekillerinin çoğunluğu ile 24 milyar açıkla çıkarılarak yürürlüğe konulacaktır. Bu yedi.

 İşte bu nedenle bu hafta yazımız son derecede önem kazanmıştır. Konu çok ama sütün tek o zaman biz baştan özür dileyelim ve diyelim ki bütçe işi çok önemlidir bu yüzden TBMM den ricalarımızla haftanın yazısını yazalım. Sayın başbakanımıza iki adet açık mektup yazdık: Bu bütçe açıktır dedik hayâlıdır dedik talan edilmiş bir memleketin bütçesidir dedik. Ama değişen bir şey olmadı. İnsanlar yaptıkları hataları tekrarlamayan canlılar olarak bilinirler. Ama 14 Mayıs 1950 tarihinden bu yana TBMM ayni yanlışları Türk milletinin gözünün içine baka baka yapmaktadır. Bütçeleri açık yapmaktadır. Daha doğru bir deyimle iktidardaki hükümetler TBMM lerini alet ederek onlara açık bütçeler yaptırmaktadır. Açık bütçeler demek TBMM nin ve ordusunun ve polisinin ve adliyesinin birlik halinde Türk milletine saldırması demektir. Bu hafta da 24 Aralıkta Bütçe oylaması TBMM de yapılacaktır. 24 Milyar TL bütçemiz açıktır. Hey hat bu demektir ki 14 Mayıs 1950 den beri yaşadığımız acılar, kardeş kavgaları, darağaçları, müdahaleler v s. hepsi ama hepsi tekrar tekrar yaşanacaktır. TBMM den çağrı yapmak zorundayız. Bu bütçeyi kabul etmeyin ret edin diye. İsmet Paşanın ölümü de 25 Aralık 1973 tür. Bütçe ile ilgili olarak onu analım.

Enflasyon politikası iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatından düşürerek 1952 sonbaharı başlarında memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.(1)

İsmet Paşa Atatürk tarafından özenle yetiştirilmiş büyük bir devlet adamı idi. O gün bu gündür iflastan kurtulamadık. Maaşlarımızı bile devlet hiçbir zaman vermedi. Maaş devlet gelirlerinden ödenirse maaştır. Devlet maaşları öderken parayı sulandırır, mal mülk satar borç alır ve zamlar yaparak öderse bu maaş değildir başka bir şeydir. Çünkü o maaş sulandırılmış paradır. Paranın sulandırılması bütün hizmetleri sulandırmıştır. Bu nedenle Atatürk devletini her an Türk milleti aramaktadır.

TBMM ne büyük ve tarihi görev düşmektedir.24 Milyar açık 2015 mali yılı bütçesini ret etmek ve denk olarak bütçeyi yeniden hazırlatmaktır. TBMM böyle yaparak bataklığı kurutmazsa kendi varlığını da koruyamaz. Bunu ben mi söylüyorum. Hayır. Kim söylemiş birlikte bakalım.

Enflasyon böyle devam ederse Cumhuriyetimizi korumak için güçlük çekeriz. Mesut Yılmaz. Eski başbakan (1)

Enflasyon hırsızlıktır resmi hırsızlıktır Deniz Baykal. Eski CHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı (1)

Yazımızın baslığını tekrar buraya yazalım. “2015 Mali Yılı Bütçesi TBMM de Ret Edilmelidir.” Çünkü bu bütçe açık bir bütçedir. Ve bu nedenle tarihe, bilime ve Anayasaya aykırı bir bütçedir.

Ey Yüce Gazi Meclisin devamı olan TBMM “ 24 Milyar TL yi Türk milletinden alarak onu fakru zarurete sürükleyecek olan 2015 Mali yılı bütçesini, özlük haklar hariç olmak üzere ret edin. Siz orada yalnızca düşmanı değil milletimizin makûs talihini de yendiniz” dedirtin. Başarılar dilenir.

Kaynakça:
(1) Op. Dr. Aytekin Ertuğrul: Gafletteki Yöneticilerin Anayasayı İhlal bütçeleri 2005 Lazer yayınları- Ankara