İstanbul’un Fethi’nin 561. yıl dönümü kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Belediye Kültür Sarayı’nda bir program düzenlendi.
Düzenlenen programa Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Şube Müdürleri Atilla Yiğit ve Hüseyin Biberoğlu, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Halil İbrahim Bekyürek, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Ali Pert isimli öğrenci tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu, ardından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan okulun sosyal bilgiler öğretmeni Cemal Şahin, tarihin altın sayfalarında yer alan önemli hadiselerden birisinin de İstanbul’un Fethi olayı olduğunu belirterek, “İstanbul’un Fethi iman ile küfür mücadelesinde imanın küfre mutlak bir galibiyetidir. İstanbul’un Fethi bütün yıkıcılık ve bozgunculukların kaynağı olan şirk ve küfür cephesinin de tarihte eşine rastlanmayan bir hezimetidir. Bu fetih canını mübarek dinin ve vatanın emrine amade kılmış, malını İslam’ın zaferi için feda edenlerin bizlere büyük bir hediyesidir” dedi.
Daha sonra günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu. Yine öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi sahnelendi. Program, Fatih Sultan Mehmet’in eğitimi konulu sunum ve son olarak oratoryo gösterisi ile sona erdi.
Kaynak: iha