Ordu’nun Kumru İlçe Müftülüğü’nce düzenlenen Kutlu Doğum programı büyük ilgi gördü.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kumru Müftülüğü tarafından düzenlenen “Samimiyetin Fert ve Toplum Hayatı Açısından Önemi” konulu konferans Erçallar Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi. Çoğu dinleyicinin yer bulamayıp ayakta izlediği konferansa konuşmacı olarak İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran katıldı. Konferans, Fizme Mahallesi Ecelli Dikmece Camii İmam Hatibi Mustafa Serdaş'ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.
Konferansa, Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu, ilçe müftüleri, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Aykut İli yaptı. Aykut İli, “Asırlardır Müslümanlar, yüce yaratıcının son mesajını insanlara duyurmak amacıyla insanlara gönderilen Hz. Muhammed Mustafa Efendimizin hayatını araştırmaya ve öğrenmeye büyük önem vermişlerdir. Bu amaçla şiirler, methiyeler, naatlar ciltler dolusu kitaplar yazmışlardır. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Peygamberimizin bütün yönleriyle daha iyi anlamayı ve anlatmayı, tanımayı ve tanıtmayı, güzel ahlakını davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapmayı bu vesileyle İslam’ın mesajını Peygamberimizi merkeze alarak 7’den 70’e toplumun her kesimine anlaşılabilir bir üslupla ulaştırmayı hedeflemiştir” dedi.
Daha sonra “Samimiyet” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Program, İstanbul Bahçelievler Geylani Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Murat Akbulut tarafından Kur’an tilavetiyle devam etti.
Kur’an tilavetinin ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, “Samimiyetin Fert ve Toplum Hayatı Açısından Önemi Konulu” bir konferans verdi. Yaran, konuşmasında, “İnsanların size karşı olan samimiyetini test etmek istiyorsanız aranızdaki menfaat ilişkisi bittikten sonra davranışlarına bakın. Siz her hangi bir yerde makam ve mevki sahibi olabilirsiniz. Siz oradayken davranışına bakınız, bir de göreviniz bittikten sonraki davranışlarına bakın. Arkanızdan kurtulduk diyorlarsa kızmayın ama kendinizi gözden geçirin. Demek daha önce size yapılanlar başka maksatla yapılıyormuş. Hala iyi diyorlarsa yine de her ikisinde de şükredin. Demek ki hayat sizi uyarıyor. Hayat her an bir imtihan. Bu iki tip insanın bizim konumuzla alakası, yarın Allah’ın huzuruna çıktığımızda Allah her şeyi görüyor, hepsi ortaya çıkacak. Bizim niyetlerimiz ne ise hepsi ortaya çıkacak” diye konuştu.
Konferans sonunda hafta ile ilgili olarak kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran ve Kaymakam Ahmet Özkan tarafından verildi. Günün anısına Rahmi Yaran’a İlçe Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu tarafından plaket takdimi yapıldı. Program, gül dağıtımı ile sona erdi.
Kaynak: iha