Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na Orman ve Su İşleri Bakanlık Müşaviri Selahittin Aydın getirildi.
30 Mart’ta yapılan seçimler sonrası tüzel kişilik kazanan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanma süreci devam ediyor. Genel Sekreterliğe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu’nun getirilmesinin ardından Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na Orman ve Su İşleri Bakanlık Müşaviri Selahittin Aydın getirildi. Aydın, il genelinde atık yönetimi, çevre koruma denetimleri ve ruhsat, 1. Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler, mezarlıklar, mezbahane, hayvan hastalıklarının bulaşıcılığını önleme ve mücadele, atık yağlar, deniz taşıtlarının sintine atıkları gibi alanlardan sorumlu olacak.
1955 Perşembe ilçesi doğumlu olan Selahittin Aydın, ilk ve orta okulu Ordu’da tamamladıktan sonra liseyi Ordu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Ordu İmam Hatip Lisesi’nin ilk mezunlarından olan Aydın, üniversite öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi’nde tamamladı. Memuriyet hayatına 1980 yılında Ordu Sağlık Müdürlüğü’nde Halk Sağlığı Laboratuar Müdürlüğü ile başlayan Aydın, 1984 yılında Ordu Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü olarak görev aldı. 2003 yılında Ordu Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün kurucu İl Müdürü olan Aydın, 2012 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlık Müşavirliğine atanmıştı.
Kaynak: iha