Ordu’nun Fatsa İlçe Kaymakamı Bekir Atmaca, “Altın Koza Film Festivali, Çilek ve Kayısı Festivali gibi organizasyonlar var. Bunun bir benzeri Ordu’da neden olmasın? Adına da Altın Fındık Film Festivali diyebiliriz” dedi.
Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, bölge turizmi, kültürel projeler ve tarım aracı olarak kullanılan patpatlar konusunda bir takım uyarı, öneri ve bilgilendirmelerde bulundu. İlk olarak turizm konusunu ele alan Fatsa Kaymakamı Atmaca, 14-20 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası’nın kutlanacağını hatırlatarak, bu konuda çeşitli aktiviteler hazırladıklarını söyledi. Özellikle Fatsa’nın Kabakdağı köyünde 20 Nisan’da yapılacak etkinliklere dikkat çeken Atmaca, “Bütün hazırlanan programlar, Turizm Haftası vesilesiyle Fatsa’yı veya Ordu’yu tanıtmayı amaçlamaktadır. Turizm alanında tanıtımı önemli buluyorum. Bu etkinliğimize bütün halkımız davetlidir. Hiç şüphesiz etkinliğimiz şenlik atmosferinde geçecektir. Konserler, halk oyunları, güreşler, off-road ve bisiklet yarışları bunlardan bir kaçıdır. Dolu dolu bir hafta sonu programı hazırladık” diye konuştu.
Fatsa’nın önemli turizm potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Atmaca, “Kabakdağı köyü eko-turizmle önemli atılımlar yapmıştır. Bununla birlikte Cıngırt Kalesi, Gaga Gölü veya Haznedaroğlu Konağı gibi değerlerimizi de öne çıkarıp amaca uygun olarak turizme kazandırmalıyız. Önümüzdeki süreçte Fatsa’da ciddi turizm yatırımları olacaktır” şeklinde konuştu.
“ORDU’DA NEDEN ALTIN FINDIK FİLM FESTİVALİ OLMASIN?”
Ordu’da festival gibi kültürel projelere şiddetle ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Atmaca, “Bilindiği gibi kimi bölgelerimizde Altın Koza Film Festivali, Çilek ve Kayısı Festivali gibi organizasyonlar var. Bunun bir benzeri Ordu’da neden olmasın? Adına da Altın Fındık Film Festivali diyebiliriz. Bu tür bir proje Ordu’nun tanıtımı adına ses getirecektir. Bu konuda sanırım mahalli idareler çalışma yaparlar. Kadir İnanır gibi marka olmuş sanatçılarımız var. Onların yapacağı katkıyı da önemli görüyorum. Bu konuda Kültür Bakanlığı ve Ordu Valiliği’nin koordinasyonunda etkili bir faaliyet başlayabilir” ifadelerini kullandı.
“PATPATLAR İNSAN TAŞIMAMALI”
Patpatlar konusunda sıkı tedbirler aldıklarını belirten Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, sözlerini şöyle tamamladı: “Son günlerde patpatlarla ilgili üzücü kazalar meydana gelmektedir. Bütün amacımız öncelikle can güvenliğini sağlamak olmalıdır. Bilindiği gibi patpatlar tarımsal amaçla kullanılan bir araç. Ne yazık ki bu aletler, ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Bu da üzücü kazalara yol açıyor. Vatandaşlarımız artık bilinçlenmelidir. Bu anlamda can güvenliği için emniyet birimi olarak bazı tedbirler aldık. Bu araçların mümkünse şehir merkezine girmemesi, ana yolları kullanmaması ve amacı doğrultusunda kullanılmasını istiyoruz. Patpatla insan taşınmamalıdır. Tedbirlerin uygulanmasında vatandaşlarımız mağdur olacak gibi görünse de, kendi faydalarına olduğunu er-geç anlayacaklardır. Bu konuda vatandaş bilinçlenirse, bizim işimiz de aynı oranda kolaylaştırır.”
Kaynak: iha