Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 52 günlük faaliyetlerini, düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın yaptığı sunum ile Büyükşehir Belediyesi’nin 52 günlük hizmet sürecinin anlatıldığı basın toplantısına, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, basın meslek kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda basın mensubu ve davetliler katıldı. Başkan Enver Yılmaz, Ordu ilinin fiziki durumu ve sayısal verilerini aktararak başladığı sunumuna, Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl bir yapılanma süreci geçirdiğini ve hangi çalışmaları gerçekleştirdiğini kamuoyu ile paylaşarak devam etti.
“HER ŞEY PLANLI, HER ŞEY ZAMANINDA”
30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminden sonra kurulan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 19 ilçe, 728 mahalle, 5 bin 952 km2 yüzölçümü olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “2014 Ocak ayı istatistiklerine göre 731 bin 452 kişilik nüfusa sahip, bölgesinin en genç ve güçlü Büyükşehir Belediyesiyiz” dedi.
30 Mart seçimlerinden önce tecrübeli ve donanımlı bir kadro ile Büyükşehir Belediyesi’ni nasıl yöneteceklerini tüm ayrıntıları ile planladıklarını belirten Yılmaz, 1 Nisan 2014’te göreve başlamalarının ardından ilk olarak belediye bütçesini ve teşkilat yapısını hazırladıklarını, ardından yönetici ve personel görevlendirmeleri, devrolan araç envanterlerinin çıkarılarak birimlere tahsisi ve diğer yapılandırmaları hızla gerçekleştirdiklerini kaydetti.
“LOGOYU BİZ DEĞİL HALK BELİRLEDİ”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, geçtiğimiz hafta halk oylaması sonucu belirlenen Ordu Büyükşehir Belediye logosu ile ilgili tartışmalara değindi. Türkiye’nin ünlü bir ajansına yaptırılan 4 adet logonun web sitesinden halk oylamasına sunulduğunu ve toplam 73 bin 820 kişinin oy kullanıldığını belirten Yılmaz, en fazla oyu alan logonun seçildiğini belirtti. Yılmaz, “Halkımız böyle takdir etti. Beğenilmeyebilir, tartışılabilir ama demokrasi budur” diye konuştu.
YENİ STAT DURUGÖL’E
Yılmaz, merakla beklenen yeni stadyum için belirlenen araziyi de açıkladı. Yeni stadyumun Durugöl’e yapılacağını belirten Yılmaz, “Yeni stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı mülkiyetinde olan Durugöl’de amatör futbol maçlarının oynandığı 1 ve 2 nolu sahaların bulunduğu alanda yapacağız. 27 bin kişilik kapasiteli olarak inşa edeceğiz. Tamamen Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak ve 220 milyon liraya mal olacak” şeklinde konuştu.
ÇÖP İÇİN YENİ SAHALAR
52 günlük süre içerisinde ilk olarak 10 kişilik ‘Beyaz Masa’yı hizmete aldıklarını ve belediyeye gelen vatandaşlara danışmanlık hizmeti verildiğini belirten Yılmaz, daha sonra diğer birimlerin temel görev mevzuatlarını hazırladıklarını, Büyükşehir Belediyesi’ne dönüşen Ordu İl Belediyesi, tüzel kişiliği sonlandırılan Ordu İl Özel İdaresi personelleri ve ilçelerden Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan yönetici ve personelleriyle çok sayıda bilgilendirme ve koordinasyon toplantıları yapılarak kurum personeline yönelik farklı konularda 3 defa hizmet içi eğitim toplantısı yapıldığını vurguladı.
Bütün bu çalışmaların ardından yapılacak yatırımlar ile ilgili çalışmaları başlattıklarını belirten Yılmaz, katı çöp depolama alanı için 4 sahanın proje hazırlıklarına başlandığını, 2 sahanın ÇED ve İnşaat Uygulama Projelerinin hazırlanıp ihale aşamasına geçildiğini, Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Tesisi imalat çalışmalarının yakından takip edildiğini kaydetti.
ÇALIŞMALAR HIZLANACAK
Ordu-Giresun Havaalanı’nın yanında yapılması planlanan ve belediyeye devredilen ‘Fındık Çikolata Park Projesi’nin uygulama projesinin incelendiğini ve proje üzerinde yapılması gerekli tadilatlara karar verilerek proje tadilatları başlatıldığını belirten Yılmaz, “Yapımı devam eden belediye hizmet binasının Büyükşehir Belediyemize hizmet verecek şekilde kat ve yerleşim planları yeniden değerlendirildi ve uygulamaya konuldu. Melet Irmağı ıslahının Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca, çevre düzenlemesinin ise Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı kararlaştırıldı. Şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla 2 adet batar-çıkar tünel geçidi için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak proje hazırlanması ve yatırım programına alınması kararlaştırıldı. Büyükşehrimizde doğalgaz altyapısını güçlendirmeye ve doğalgaz kullanımını arttırmaya yönelik doğal gaz firması ile toplantılar organize edilerek, Ordu 2014 yatırımları birlikte planlandı” açıklamasında bulundu.
“ÇEVREYİ BİR DANTEL GİBİ İŞLEYECEĞİZ”
Park ve Bahçe Birimi’nce bu dönemde çok sayıda refüj, kavşak ve parkın peyzajının gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Çevreyi bir dantel gibi işleyeceğiz” dedi. Büyükşehir’in yapılanma sürecinin ardından yatırım çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, “Artık Ordu’nun her bölgesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini ve hizmetlerini vatandaşlarımız görmeye başlayacak. Doğal güzellikleriyle Karadeniz’in incisi olan Ordu, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile de farklılığına fark katmaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.
“YOLLAR SAĞLIKLI YAPIYA KAVUŞTURULACAK”
Başkan Enver Yılmaz sunumun devamında yaptığı açıklamada, Ordu’nun yol ağı ile ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Yol ağını herkesin memnun kalacağı bir yapıya kavuşturacaklarının altını çizen Başkan Enver Yılmaz şöyle devam etti: “Ulaşım birimimiz bu dönemde, büyükşehrimizin hizmet alanının birçok noktasında, 65 km asfalt yol bakım ve onarımı, 170 km stabilize yol bakım ve onarımı gerçekleştirdi. Öncelikli olarak daha önce programa alınmış birçok noktadaki yatırımlarımızı tamamlamak istiyoruz. Yolları sağlıklı bir yapıya ulaştırmak için birçok ilçemizde altyapı çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın yol konusundaki bizlerden beklentilerine ilerleyen günlerde daha da ağırlık vereceğiz. Küçük ve orta ölçekli programların haricinde ana hatlardaki yatırımlarla, Ordu’nun yol ağını herkesin memnun kalacağı bir yapıya kavuşturacağız. Ulaşımdaki sorunları çözümlenmiş bir ilin gelişimi de buna paralel olarak hızla yükselecektir.”
OSKİ, YENİ SU KAYNAKLARI BULACAK
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşu OSKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmet binasının hazırlanarak idari kadrosunun oluşturulduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: “OSKİ hizmetlerinin görülebilmesi için; hizmet alımı yoluyla personel alımı, kiralama yoluyla araç alımı, bilgi işlem sistemi için ihale hazırlıkları yapıldı ve tamamlandı. Yine İlimizin bütün içme suyu, atık su ve içme suyu arıtma tesisleri gezilerek mevcut durumları, çalışmaları fotoğraflandı, problemleri tespit edildi, çözüm önerileri ortaya konuldu. İl bütününde 19 adet ilçenin mevcut su kaynakları, depoları, içme suyu yaz mevsiminde yetersiz olan ilçelerin alternatif su kaynakları araştırıldı. İyileştirmeler için proje hazırlıkları başladı. Dağınık coğrafya sebebiyle, şube müdürlükleri ile şeflikler kurularak tahsilatların bankalardan yapılabilmesi için çalışmalara başlandı.”
Kaynak: iha