Yanlış gördüğümüzü nasıl açık yüreklilikle dile getiriyorsak, doğru gördüklerimizi, doğru hissettiklerimizi ve doğru yapılacakları da söyler-yazarız.

Konu Engin Tekintaş’ın önümüzdeki dönem için revize edip, yapacağını ilan ettiği projeler.  Altınordu Belediyesinin web sitesinde rahatça izleme fırsatı bulduk. 

O kadar çok ki,buraya ancak isimlerini yazabiliyoruz;

Edebiyat Parkı, Asansörlü Otopark, Uluslararası Karadeniz Fuar Ve Kongre Merkezi, Civil Islah Projesi Ve Mostar Köprüsü, Bayanlar İçin Spor Merkezi, Edebiyat Parkı, Engelliler İçin Altınsaray, El Sanatları İmalat Ve Satış Alanları, Galericiler Sitesi, Gençlik Merkezi, İmar Düzenlemesi, Katı Atık Toplama, Mahalle Kültür Merkezleri, Minübüs Toplama Alanları, Altınordu Mobilyacılar Sitesi, Modern Hayvan Pazarı, Modern Taksi Durakları, Organik Pazar, Organize Sanayi Bölgesi, Oyuncak Otobüs, Saat Kulesi, Saraycık Kültür Evi, Sanayi Hamamı, Spor Salonu, Tebessüm Kahvesi.

En çok dikkatimizi çeken Edebiyat Parkı projesi oldu.

O projeye ilişkin bilgi metni şöyle;

“Sanata ve sanatçıya önem veren, yıllardır sanatın her dalında ünlü insanlar yetiştiren Ordu’muza yakışan, değerlerine sahip çıkmasıdır. Yıllardır geç kalınmış bir adım olarak nitelediğimiz bu eksiklik; sanatımıza, sanatçımıza bir gönül borcudur. Yerleşik alan üzerinde ünlü edebiyatçılarımızın ve edebiyata   gönül vermiş dostlarımızın heykelleri, edebiyata kattığı eserlerinden örneklemeler ve “Sanat Evi” diye adlandırdığımız edebiyat parkımızı taçlandıracak söyleşi ve dinletilerin yapılabileceği bir kapalı alanda edebiyat dostu Altınordulularımız’ın hizmetine sunulacaktır. Ayrıca dünya klasiklerinin yer aldığı kitap rafları ile bezeli banklarda en sevdiğiniz eserleri okumak Altınordu olarak hepimize bilinci açık, ileri seviyede okuyan, düşünen, yorumlayan yeni nesiller kazandıracaktır.”

 

Açıkçası bu proje ve bu projeye ilişkin ifadeler yüreğimize su serpti.

Çünkü Sayın Tekintaş göreve geldiği ilk aylarda yanlış anlaşılmaya elverişli bir heykel çıkışı yapmıştı. Neredeyse, İ.Mehil Gökçek gibi, “Tükürürüm ben böyle sanatın içine” diyecek sanmıştık.

Ama görüyoruz ki Ordu’nun kültür ve sanat kenti olma imajını zedeleyecek bir eksen kayması olmayacak gibi. Derin bir nefes aldık.

Niyet önemli, iyi niyet daha önemli.

En önemlisi ise uygulama.

***

Onu da göreceğiz…