Şehrimiz Ordu doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir şehir. Ancak biz ''bacasız sanayimizi'' yeteri kadar iyi kullanamıyoruz. Belki Ordu'nun daha çok tarım şehri olarak görülmesinden belki de natürel güzelliklerimizi yeteri kadar tanımadığımızdan bu durum böyle. Bende bu yazıda sizlere Ordu'nun doğal güzelliklerini tanıtmak ve bilgi vermek istiyorum.
  
 Keyifli Okumalar...

 Boztepe: Ordu şehri Boztepe'nin yamaçlarına serilmiştir. Denizden 450 m yükseklikte olup ilimizin tüm güzelliklerini, Karadeniz'in muhteşemliğini, Kiraz Limanı'nı, yeşil ile mavinin dansını seyretmek doyumsuzdur.

 İl merkezinden 5 km uzaklıkta olup minibüs ya da teleferik vasıtası ile ulaşmak mümkündür. İsteğe bağlı olarak Oğmaca - Yaraşlı yolundan yürünerek de ulaşılabilir.
 
Boztepe ismi eski Osmalı'dan gelmektedir.
 
Ayrıca yeme - içme ve dinlenme tesisleri bulunmaktadır. Çamlık alan üstünde ailece piknik keyfi yaşamak mümkündür.
  

Ulugöl: Gölköy ilçesi sınırları içerisinde yer alır. Gölköy merkezine yaklaşık 17 km mesafede bulunur. Bir krater gölüdür. Ordu ilinin en büyük gölü olma özelliğine sahiptir. Çevresi doğal gürgen ve meşe ağaçları ile kaplıdır. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, kamp ve mesire alanı olarak düzenlenmiştir.
  
  Her yıl yerel yönetimler tarafından; Temmuz ayında "Ulugöl Şenlikleri" adı altında etkinlikler düzenlenmektedir. Su,WC gibi ihtiyaçlar giderilmiş ve piknik-mangal v.s. alanları düzenlenmiştir. Balık ve yaban ördeği avı yapılabilen gölün etrafı tamamen ormanlarla kaplıdır. Ayrıca etrafında binlerce çeşit bitkilerin bulunduğu iki küçük göl daha vardır. Son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından büyük bir ilgiyle gezilmektedir.

  İlçeden göle 15 km asfalt olmak üzere 17 km'lik bir yolla ulaşım sağlanmaktadır.

 
Gaga Gölü: Gaga (Grago) Gölü, Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Fatsa-Aybastı karayolunun 8. kilometresinde bulunan Meşebükü, Fatsa köyü'nde yer alan, Karadeniz Bölgesi'ndeki birkaç doğal gölden biridir.

Meşebükü Yassıtaş köyleri sınırında bulunan gölün kapladığı alana göre oldukça derin olmasıyla ünlü olan gölde birkaç adımda 4,5 metre derinliğine inilebilmektedir. Ortasında küçük bir ada bulunmakta ve bu adaya eski bir yapının kalıntılarının varlığı ile bağlantı kurulmaktadır.

Yason Burnu: 
   Yason Burnu'nun önü taşlık olmakla beraber burada gemiler durabilmektedir. Yason adı Argonotlar ile buraya çıkan Yason'dan kalmıştır. Burunun altında Panoya adında eski manastır/kilise vardır. Bu kilise Karadeniz Bölgesi'nde ki deniz kenarında olan tek kilisedir.

Yason kasabasının en büyük dini ayin yerlerinden olan bu kilisenin; akın, yağma ve yakıp yıkmalar sonunda yok olduğu, yıkıntıları üzerine Rumlar tarafından yeniden bir kilisenin yapıldığı anlaşılmaktadır. Kapısındaki (1866) tarihinin yapılış değil; onarım tarihi olsa gerekir.