Ordu’nun sorunlarından biride  Altınordu Perşembe bölünmüş yol projesidir.  Özellikle yaz aylarında bu yolda çok yoğun trafik olmakta; bazen yolun karşı tarafına geçmek için;  çok  bekleyip,  yol  koşarak geçilebilmektedir. Çünkü yazın Perşembe’nin her yerinde denize girilebilmekte;  bu nedenden  her saat araç sayısı çok fazla olmaktadır.  Perşembe İlçesi turistik bölge olduğundan kış aylarındada; özellikle tatil günlerinde yoğun trafik akışı olmaktadır. Ayrıca Kumbaşı, Efirli, Çerli  Mahallesi yoğun  yeni yerleşim almakta; dolasıyla  Ordu’nun gelişim bölgesi olmaktadır.  

      Bölünmüş yol Kumbaşı Mahallesi içinden  Perşembe’nin Çeşmeönü mevkiine kadar yeterlidir. Perşembe Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi önünden Kacalı Deresine kadar; şehiriçi olan bölge 2X3 şeritli olduğundan burada bir sorun yoktur.  Kalan kısım Kacalı Deresi’nden Kumbaşı Mahallesine kadar; ve Turizm Lisesi hizasından Çeşmeönüne kadar  bölünmüş yol olursa sorun çözülecektir. Kaldıki Kumbaşı Mahallesinde Akçaova Köprüsü bölünmüş yol düzenine göre yapıldı.  Karayolu buranın her tarafında;  genişliği 35 metredir; dolasıyla istimlak gibi bir olguya ihtiyaç yoktur.

       Bir diğer konu ise Perşembe Bolaman arasında karayolunun bazı kısımları; karayolları standardına uygun olmasına karşın;  çoğu kısımlarda genişlik yeterli değildir. Eğer bu kısımlar gidiş geliş olarak yeterli genişliğe ulaştırılırsa yoldaki virajlarda en aza inecektir. Bolamana yakın bölgede;  Pelitdibi mevkiinde ve yakınındaki;  yoldaki virajlar kaldırılırsa;  kanımca yol iyi bir standarda ulaşacak ve ulaşım çok daha kolay hale gelecektir.  Kaldıki gaz yükü, sıvı yükü, kimyasal yükleri taşıyan araçlar; karayolları yönergesi gereği tünellerden geçemediğinden; Bolaman  Perşembe yolunu kullanmak durumundalar.

      İyi bir ulaşım altyapısı; karayolu trafik güvenliğini en iyi seviyede sağlıyacak; bu bölgeden seyahat etme durumunda olanlar için ulaşım hem doğu; hemde batı yönüne kolaylaşacaktır.  Sakin Şehir Perşembe’nin Turizm olgusu deniziyle, balığıyla, turistik mekanları ile daha cazip hale gelecektir.