Bir süredir İlimizin çeşitli yerlerinde; gördüğüm konuları dile getirerek; çözümü yönünde hatırlatmada bulunuyorum.  Sorunları ortaya koymak; zaman içinde çözümü de getirecektir. Çözüm geldiğinde o bölgede çok faydalı işlere yaradığını hep birlikte görürüz.

      Biliyorsunuz özellikle Altınordu’da çevre yolu açılmadan çok yoğun trafik vardı. Ana Karayolu hem Tüm Karadeniz Trafiğini, hem E  70 Uluslararası yolun; hem de şehiriçi trafiği taşıdığından her zaman yoğunluğu devam ediyor.  Oysa Cumhuriyet Mahallesindeki Kazım Türkmen Ana Caddesinden gelen trafiği; imar planına uygun; Durugöl Mahallesindeki arıtma tesislerinin deniz tarafında veya güneyinde 2X2  bir köprü yapılır; şehir içi trafik; Çotanak yağ Fabrikası önünden geçen caddeye; bir bölümü yeni stadyumun arkasındaki caddeye; bir bölümü Durugöl İlköğretim Okulunun güney yönündeki caddeye kaydırılabilinir. Böylece Ana Karayolu’da  Melet  Köprüsü üzerindeki trafik yükü azalır.

      Bir diğer  köprüde Organize Sanayii’nin bittiği yerden; imar planına uygun Dörtyol’dan gelip Kayabaşına giden yola 2x2 köprüyle bağlantı sağlanabilir. O zaman Çevre Yolu’nun şimdiki çıkış yolu; Karşıyaka ve Karapınar Mahallesindeki oluşan trafik; karşı yönden gelen trafik; Ana Karayolu Köprüsüne inmeden yapılacak köprüden devam edebilir.  Böylece şehiriçi  trafik  çok daha rahatlar. Her ne kadar Karapınar Mahallesinde araç muayene istasyonu yanından Çevre Yolu geçecektir;  ama bu aradaki mesafe çok uzaktır. Kaldı ki karşı  yönde Cumhuriyet Mahallesi Ve Kayabaşı Mahallesindeki  yapılaşma artmaktadır. Ayrıca Yukarıtepe ve diğer yerleşim yerlerine buradan çok daha kolay ulaşılabilinir.

      Köprülerin yapımı öncelik sırasına göre de olabilir. Bu görev Büyükşehir Belediyesinindir. Ancak DSİ ile görüşülerek; DSİ  yapım programına dahil edilebilir. Böylece daha ekonomik bir şekilde çözülür.

     Altyapı çözümleri bir Ülke, bir şehir, bir ilçe için son derece önemlidir. Köprüler yapıldığında Altınordu İlçesinde  trafik, ve yerleşim yerine ulaşım daha kolay olacaktır.