Bir süredir Ordu’nun Sorunlarını yazmaktayım. Sorunları ortaya koymak; çözüme giden zamanı ve iş  programınında  ortaya  gelmesini  sağlar. Ordu’nun sorunlarını ortaya koyarken;  çözülmesini çok kısa    zamanda beklemek mümkün değildir. Ancak öncelikli olanlar öne alınarak; mali olanakların elverdiği ölçüde programlanarak yıllar içinde çözülebilir.

Ordu’nun sorunlarından biriside Fatsa Aybastı yoludur.  Halen bu yolda yapılamayan yerler olduğu gibi; çok dar yerlerde vardır.  Bu dar yerler ne şekilde yapılması gerekiyorsa; yapılmalı ve yol Karayolları standardlarına eriştirilmelidir. Yolun geçtiği güzergahın olumlu tarafı yol vadi içinden gitmekte; dolasıyla kış  aylarında  sis  v.b. olumsuz  koşullardan  etkilenmemektedir.  Özellikle Çatalpınar, Kabataş, Aybastı arasında, arazinin yapısına göre dış bükey olarak yapılmış güzergahın;  kanımca uygun  yerlerinden  tünellerle  geçilirse  virajlar fevkalade azalacaktır.  Genellikle ufak tüneller yoldaki dış bükey yapıyı düz standard  hale getirecek ve diğer  kısımlarda;  Karayolları standardlarına eriştirilince; yol      vasıflı hale gelecektir.

      Fatsa  Aybastı yolu;  Çatalpınar,  Kabataş, Aybastı, Korgan, Çamaş, Gürgentepe  İlçelerine hizmet vermektedir.   Bu nedenden Fatsa’dan itibaren Çamaş yol ayrımına kadar her saat çok kalabalık olmaktadır.  Fatsa Çatalpınar arasındaki  Çamaş, Gürgentepe yol  ayrımına kadar burası bölünmüş yol olarak tanzim edilmelidir.  Aksi halde sıkışık trafik ve yüklü araçların yavaş seyretmesi; trafik kuralları içinde seri hareket etmek durumunda olan araçları zor durumda bırakacak; belkide hatalı sürüş  davranışları kazalara yol açabilecektir. Bu nedenle yolun bölünmüş hale getirilmesi zaruri ihtiyaç durumundadır.

       Bu güzergahta bir diğer konuda Aybastı’ya yapılması gereken çevre yoludur. Bu taktirde Aybastı’nın çıkışından Perşembe Yaylası yönüne;  yol eğimi çok fazladır. Aybastı’ya girmeden; Aybastı’nın üstünden giden bir çevreyolu;  bu eğimi; çok kısa mesafede normale taşıyacak ve sorun çözülecektir.

        Bir diğer konuda bu yolun tokat İl sınırından itibaren genişlik olarak Karayolları standardlarına getirilmesidir.  Eğer bu gerçekleşirse;  bu yolda Fatsa, Aybastı,  Reşadiye;  Fatsa Çamaş Gürgentepe  Gölköy hattı olarak İç Anadolu’ya  kaliteli ulaşım sağlayabilecek ayrı bir hattır,  ve son derece önemlidir.

       Ulaştırma Ülkemizin en önemli sorunlarından biridir.  Ne derece  iyi seviyede çözülürse ulaşım gerek Bölgeler, gerek İl ve İlçeler gerekse Mahalleler için fevkalade kolaylık sağlayacak;  kazalar en aza inecek;  Trafik  sıkışıklığı olmadığı için, ulaştırma hizmetleri çok daha kolay şekilde gerçekleşecektir.