Karayolları 7 ci Bölge Müdürü  Kenan Keskin; dünkü yerel gazetelerde çıkan açıklamasına göre;  Altınordu;  Çevreyolu’nun yapılan kısmının bu yıl sonu veya 2018 yılı ocak ayı sonunda biteceğini söyledi; yapılan 10,7 km lik kısmın Ana Karayoluna birleşiminin Terzili Mahallesi başlangıcından; Şehit Polis Yalçın Yamaner Caddesi üzerinden yeni Sanayi Kavşağında; Ana Karayoluyla birleşiyor. Dolasıyla Ana Karayolunda; Sanayii Kavşağından Kumbaşı Mahallesine kadar trafik yoğunluğu bitecek; ancak bu yoğunluk çoğunlukla Dörtyol Kavşağında başlıyarak Sanayi Kavşağına kadarda vardır.  Dolasıyla acil anlamda çevreyolunun Terzili Tünelleri de dahil; Melet üzerine yapılacak Köprüleri de kapsayacak şekilde  yapılması gerekiyor. Çünkü sıkışıklık o bölümde de sık sık oluyor. Melet Köprüleri ile Giresun yönüne ulaşan çevreyolu; buradan Dörtyol Kavşağına bağlanırsa acil sorun olan bölge şimdilik çözülmüş olur.  Geriye kalan  toplam 21,4 km lik kısmın; Bölge Müdürü 2020 yılının sonunda biteceğini  açıkladı.
Diğer yandan trafik  sıkışıklığı  bazı saatlerde Ana Karayolunun  Fatsa Şehiriçi  geçişlerinin de de yaşanıyor. Çok yakın gelecekte; burada da  büyük ulaşım zorlukları ortaya çıkacaktır. Fatsa Çevre yolunun da  acil olarak başlaması gerekmektedir. Bu yolunda ana güzergahının Perşembe  Otoyolunun  Bolaman bitiminin 500m gerisinden başlayarak (denizden içeride) Fatsa Şehir Merkezinin arkasından (güneyinden) geçerek Ünye Çevre Yoluna Çimento Fabrikası arkasından (denizden yaklaşık 500 metre içeriden.) bağlanabilir.  Haliyle öncelikle şehir arkası bölümü yapılacağı için; kalan bölge daha sonraki yıllarda yapılabilir. Böylece finansman zorluğu aşılmış olur.  Çevreyolunun tamamı yapıldığında zamanla Karadeniz Otoyolu’nun Ordu Bölümü ortaya çıkar.
Ordu için diğer bir ulaştırma çözümü ise raylı sistemdir. Bu görev Büyükşehir Belediyesi’nindir. Öncelikli olarak  Üniversite çevresinden başlayarak; Altınordu iç geçişi , devamında Kumbaşı Mahallesi, Efirli ve Çerli Mahalle başlangıcına kadar programlanmalıdır.  Raylı sistemin diğer bölümü ise Bolaman, Fatsa şehiriçi geçişi, Fatsa Sanayi Sitesi, Ünye Hastane arkası, çimento, Ünye şehiriçi  ve Çaybaşı yoluna kadar uzanabilir.  Raylı sistemin bu bölümü de acil olarak planlanmalı ve her iki bölümünde bütçesi hazırlanarak yapımına geçilmeli; bu çözüm yollardaki fazla özel aracıda;  ihtiyaç olmadığı için  trafiğe çıkmasına lüzum olmayacaktır.  Çünkü raylı sistem  şehir içinden geçeceği için; kişinin kendine özel ulaşım sorununu da çözecektir.  Raylı sistemin yapılması;  şehir içi trafiğinde  çalışan diğer araçların işine engel olacak gibi bir durum söz konusu değildir. Diğer toplu taşım araçları da raylı sistemin gitmediği her yerde kullanılacaktır.