Ordu’nun hala çok önemli sorunlarından biri ulaşım sorunudur. Genel anlamda düşündüğümüzde doğu, batı güzergahında ve sahilde çok sorun yok gibi görünüyor;  çevre yolları bittiğinde bu sorun büyük ölçüde çözülecektir.  Ama sahilden içe giden yollarda hala çok büyük sorunlar var ve bunların ilgili kurumlarca iyi seviyede yapılması; sahilden iç Anadolu’ya giden yolların Karayolları standartlarına erişmesi birçok ulaşım sorununu çözecektir.

Ordu Ulubey Gölköy yolu hala programda olduğu söylenmesine rağmen; yapım durumuna gelinemedi; eğer Çavuşoğlu Boğazından itibaren bu yol bölünmüş yol olarak tanzim edilirse; ve  yapılırsa genel anlamda bu ilçelere bir hava getirecek; kolay ulaşım birçok sorunu çözecek; insanlar  iş yatırımlarını kendi bölgelerinde yapacaklar ve gelişen altyapı yatırımları ile bulundukları  bölgede geçim şartlarını geliştirecekler ve buda bu ilçelerdeki göçe yönelme olgusunu kıracaktır. Daha sonraki aşamada Gölköy Mesudiye yolunda bulunan Harçbeli geçidi altına bir tünel atılırsa bu bölgedeki ulaşım sorunu çözülecektir. Çünkü Mahmudiye Mesudiye arası Dereyolu içinde yapılmaktadır. O zaman Ordu Sivas, Ordu Erzincan yolları Karayolları standartlarına ulaşacağından; şehirler arası ulaşım yoluna dönüşecek; sahildeki yoğun trafiğin bir bölümü iç yollara kayacaktır.

Bir diğer ulaşım yolumuz Fatsa Çamaş; Fatsa  Çatalpınar, Kabataş,  Aybastı, Perşembe yaylası yoludur. Bu yolda yaklaşık altı ilçeye hizmet veriyor dolasıyla Fatsa’dan itibaren; Çamaş yol ayrımına kadar bölünmüş hale getirilmeli; devamında Çamaş Gürgentepe arasının da; ve de Çatalpınar, Kabataş, ve Aybastı Yolu Perşembe Yaylasına kadar Karayolları standartlarına eriştirilmelidir. Hala Aybastı Kabataş arası çok eğimli  ve yer yer dardır; Çatalpınar'dan itibaren  bazı küçük tüneller  yoldaki dışa bakan virajları kaldıracak ve yol standardı yükselecektir.  Bu yolda yapıldığında  Fatsa Gürgentepe bağlantısı ve Fatsa Aybastı Perşembe Yaylası üzerinden Tokat’ın Başçiftlik İlçesi üzerinden Niksar bağlantısı sağlanacak ;diğer yönden ise Perşembe yaylası üzerinden Reşadiye bağlantısı sağlanacak; dolasıyla bu bölge Erzurum, Erzincan Suşehri Koyulhisar,Reşadiye Amasya, Samsun Ve İstanbul bölünmüş yoluna enteğre edilmiş olacaktır.  

Diğer bir ulaşım yolumuzda Ünye Akkuş Niksar Yoludur; bu yolda eski yapım olduğundan; arazi yapısına göre geliştirilmiştir.  Eğer yol  bölünmüş olarak  direk duruma getirilir ve standartları yükseltilirse Ünye Akkuş arası kırk dakikaya düşecek; dolasıyla Ünye’den  Niksar Tokat Sivas; ayrıca Ünye Niksar Amasya bağlantıları çok vasıflı hale geleceğinden sahil Ana yolundaki trafiğin bir bölümü bu yola kayacak ve bu yol Ana Ulaşım Arteli olacaktır.  Bu yol üzerinde bulunan turistik Çamiçi yaylası da  yüksek standartlı bir ulaşım yoluna kavuşacaktır. Bir diğer bağlantı ise Fatsa Kumru Çamiçi (Ünye Akkuş Niksar yolu üzeri)  bağlantısıdır. Bu bağlantı Fatsa’dan Kumru’ya kadar oldukça iyidir. Eğer Kumru arkasından Çamiçi Yaylası bileşimine vasıflı geçiş sağlanırsa; bu yolda vadiden gittiği için yapıldığında ulaşımda ciddi kolaylıklar sağlayacaktır. Korgan İlçesinden Kumru bağlantısı yapılıdır. Dolayısıyla Korgan bağlantısı da sağlanmış olacaktır. Diğer bir bağlantı ise Anayol ayrımından İkizce İlçesi üzerinden; vadiden giderek  Akkuş’a ulaşan bağlantı olacaktır. Bu bölgede nüfuslu eski belde olan şimdiki büyük nüfuslu mahaller (seferli /Salman)  vardır. Yapıldığında düşük rakımdan gidilerek Akkuş’a  ve ana bağlantı yoluna kolay ulaşım sağlayacaktır.

Ayrıca Korgan’dan geçerek  İteniçi Yaylası ve Korgan Yaylasına; devamında Perşembe Yaylasına bağlantı sağlıyan bu yolda geliştirilir sıcak asfalt yapılırsa çok önemli bir turistik bölgeyi ortaya koyarız. Buranın doğası tüm yaz boyu çok güzel ve dikkat çekicidir. (Bu yol Büyükşehir Belediyesinin görev alanındadır.)