Siyasi bir oluşumun başarısı örgüte/örgütlenmeye bağlıdır.. Ne kadar iyi örgütlenilirse o denli başarı oranı artar..

CHP'nin sorunu da tam da budur bence;..

"Örgütsüzlük."

Örgütsüzlüğünün nedenleri tartışılır belki ama örgütsüzlüğünün kesinliği ve bu konudaki çaresizliği tartışılmaz..

2002'nin başlarında kurulan bir parti olan akape, 2002'nin Kasım'ında iktidar oldu.. Nasıl yakalamıştı kısa sürede bu başarıyı? 
Tabiki 2002'de patlak veren/verdirilen ekonomik krizin siyasi bir krize dönüşmesi/dönüştürülmesi ve halkın taze bir kanı(!) kurtuluş olarak görmesi, bu sandıksal başarının en büyük sırrı gibi durdu önümüzde..
Aslında durum sadece bu bakış açısıyla özetlenecek basitlikte değildir..
Akapenin, kurulduktan kısa bir süre sonra seçimsel başarı yakalamasının altında örgütlülüğü yatmaktadır.. 
Ama bu örgütlülükten kasıt, partinin siyasal söylemlerinin toplum içinde karşılık bulması sonrası, bireylerin bu siyasi partiye kaydolmaları sonucunda oluşan/oluşturulan örgütlülük değildir elbet..
Akape kurulduktan sonra, yıllardır çok giriftli ve devamlı bir şekilde kenetlenmiş olan hazır bir örgütün üstüne konuçlandı.. 
Hani yıllardır süre gelen siyaset geleneğinin aksine, bu sefer örgüt hazırdı, sadece üstüne "akape brandası" giydirildi..

Evet bahsettiğim örgüt yaygın tabiriyle "cemaat"ti.. 
Akapenin kurucuları veya kurdurucuları şunu çok iyi bilmekteydi; örgütsüz bir siyasi hareket asla uzun soluklu ve başarılı olamaz.. 
Ve ellerinde her türlü pazarlığa açık çok iyi örgütlenmiş, aslında siyasi ama görüntüde dinci bir topluluk değerlendirilmeliydi.. 

Lafı gevelemenin bir anlamı yok, akape kurulmadan örgüt hazırdı ve geçen yıllar sonrası halk, görüntüde istikrarlı(!) ekonomik refahın büyüsüyle akape örgütünün büyümesini sağladı.. Son kayıtlara göre 10 milyon kayıtlı üyesi var akapenin...

CHP son 50 yıldır bu sayıda bir örgütlü yapıya asla kavuşamadı.. Partinin zaman zaman ve genellikle çoğu zaman izlediği yanlış siyaset, var olan örgütlü yapıyı genişletmenin aksine eritti.. Parti şimdi bu erimenin sancılarını çekiyor.. 

CHP, örgütlenme temeline dayalı bir siyaset üretemedikçe, var olan hazır örgütlenmeleri bünyesine dahil etme çabası içine giriyor..
Hatta akapenin çıkar çatışması sonucu kapı önüne koyduğu "cemaat" örgütüne bile kucak açmaya çalışıyor.. Bunu yaparken partinin, kimlik çatışması yaşamasına bile göz yumuluyor.. Altı ok'tan biri ve belki de en önemlisi olan "laiklik"in anası ağlatılıyor... Durum o kadar vahim sizin anlayacağınız..

Örgütlü olmanın meyvelerini 12 senedir doyasıya yiyen akape, cemaatten boşalan yeri mavi boncuk dağıttığı diğer örgütlü topluluklarla kapatma telaşında.. 
Alevilerin son yıllardaki örgütlülüğü ve bir diğer dinsel örgütlenme olan "Nakşibendi tarikatı"nın bürokrasideki yeri göz önüne alındığında, bu iki örgütlü yapının ağız sulandırması çok normal görünüyor..

Sistem yavaş yavaş şirketleşmeye, örgütü olmayan partiye örgüt kiralanır durumuna geçecek gibi duruyor...

CHP, örgütlülüğünü kuvvetlendirmek adına çöp karıştırıcılığı yaparken, elinde var olan örgütlü yapının da eridiğini fark edebilecek mi? 
Kim bilir?..!!