Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Kara, mesajında öncelikle Soma’da yaşanan felakete değinerek, “Öncelikle ifade edeyim ki, buruk bir bayram geçiriyoruz. Soma’da hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bu vesile ile bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Başkan Kadir Kara, mesajında şunlara yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; her türlü tehlikeyi göze alarak ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek 16 Mayıs 1919’da başladığı yolculuk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basması ile bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının başlattığı kurtuluş mücadelesinin üzerinden tam 92 yıl geçmiştir. 19 Mayıs, Birinci dünya Savaşı’ndan sonra bitkin ve çaresiz kalan bir milletin yeniden ayağa kalkmasıdır. Bu anlamlı tarihin yıl dönümü, aynı zamanda ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak da kutlanmaktadır. Gençlerimiz geçmişine bakarak dersler çıkartıp bu ülke için neleri yapması gerektiğini çok iyi düşünmelidir. Atatürk Gençliğe Hitabesi ile gençlerimize her türlü duruma karşı öğüt ve ödevini vermiştir. Öncelikle geleceğimizin umudu gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bizlere bu güzel vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemiz için mücadele veren kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”
Kaynak: iha