Kadirli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Vali Dr. Mehmet Oduncu'yu ziyaret ederek bir sunum yaptı. OSB Müdürü Ali Karadana, bölgenin yanında yer alan 60 Hektarlık arazinin de kamulaştırılacağını ve böylece ilave alan ile birlikte Kadirli OSB’nin 180 Hektar büyüklüğe ulaşacağını söyledi.
Kadirli OSB Müdürü Ali Karadana, OSB Kanun ve Yönetmeliği’ni anlatarak başladığı sunumunda, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi. 2005 yılında kurulan Kadirli OSB’de şu anda 38 parsel bulunduğunu ifade eden Ali Karadana, bugün itibariyle üretimde 24, inşaat aşamasında 3, proje aşamasında ise 7 firmanın bulunduğunu ve 2 boş parselin olduğunu söyledi. Bölgede 1269 işçinin istihdam edildiğini belirten Karadana, bölgenin yanında yer alan 60 Hektarlık arazinin de kamulaştırılacağını ve böylece ilave alan ile birlikte Kadirli OSB’nin 180 Hektar büyüklüğe ulaşacağını söyledi.
Sunumun ardından konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu ise, işsizlik oranının yüksek olduğu Osmaniye’de, hem Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin hem de Kadirli Organize Sanayi Bölgesi’nin işsizlik sorununun çözümünde önemli bir rol oynadığını ifade etti. Kadirli OSB’deki genişleme sayesinde yeni firmaların üretime geçeceğini ve böylece istihdam edilecek işçi sayısının artacağını kaydeden Vali Oduncu, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi için de çalışmaların devam ettirileceğini söyledi.
Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Kadirli Ticaret Odası Başkanı Hasan Kastal ve Kadirli OSB Müdürü Ali Karadana katıldı.
Kaynak: iha