Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi tarafından hazırlanan “Bir Dokunuş, Bir Hayat” projesi kapsamında, merkezdeki 16 lisede okuyan risk grubundaki öğrencilere futbol eğitimi veriliyor. Proje sonunda liseler arası futbol turnuvası düzenlenecek.
Osmaniye 19 Mayıs Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ndeki futbol sahasında düzenlenen programla, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEB) kapsamında hazırlanan projenin tanıtımı yapıldı. Liselerde okuyan risk gurubundaki gençlerin spora yönlendirilerek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla hayata geçirilen ve 4 ay devam edecek olan eğitimler sonunda okulların oluşturacağı takımlar arasında futbol turnuvası düzenleneceği bildirildi. TDP Şube Müdürü Başkomiser Serdar Cöcü, asıl amaçlarının derslerinde başarılı olamayan risk gurubundaki çocukları spora yönlendirerek, kaliteli vakit geçirmelerini sağlayarak, takım ruhunu ve başarı elde etme duygusunu geliştirmek olduğunu söyledi. Cöcü, “İlimizdeki 16 okulda eğitimlere başlandı ve 3 ay bir eğitim süresi olacak. Daha sonra ise Eylül ayı içerisinde futbol turnuvasına başlanacak” dedi.
Beden Eğitimi Öğretmeni Ülkü Metin Akın ise, sorunlu olan öğrencilerin proje sayesinde bir araya getirildiğini belirterek, “Bu çocukların birlik, beraberlik ve özellikle de takım ruhunu almalarını ve boş zamanlarını değerlendirme noktasında çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu sayede öğrencilerin, kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp zamanlarını çok iyi değerlendirme fırsatı bulacaklarını düşünüyorum. Erkek çocuklar zaten futbol ile çok yakından ilgilendikleri için projeye olumlu tepkiler gelmekte. Çok seveceklerine inanıyorum ve olumlu sonuçlar getirecek bir proje. Ayrıca polislerle karşı çekinceleri olan çocukların, polis ile birlikte hareket etmeleri çok güzel ve olumlu sonuçlar getirecektir. Projenin hazırlanmasında emeği geçen başta İl Emniyet Müdürümüz Tayfur Erdal Ceren olmak üzere tüm polislere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha