Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı Nisan ayı toplantısı yapıldı. Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapılan toplantıda, 2014 yılında toplam 326 adet proje üzerinde çalışma yapılması planlandı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Mehmet Oduncu, toplantıda görüşülecek hususların, Osmaniye’de yaşanan sorunların pratik olarak ve kısa zamanda çözümüne katkı sağlamasını temenni ederek, “2014 yılında ilimizde toplam 326 adet proje üzerinde çalışma yapılması planlanmıştır. Bu projelerin toplam bedeli 737 milyon 294 bin TL ve bu projelere ayrılan ödenek miktarı 167 milyon 49 bin TL’dir. 2014 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 53 milyon 345 bin TL harcama yapılarak yüzde 32 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2014 yılı dönem sonu itibariyle yatırım programında bulunan 326 adet projeden 87’si bitirilmiş, 86’sının yapımı devam etmekte, 6’sı ihale aşamasında olup, 147’sine henüz başlanılmamıştır. Proje sayıları ve tutarları, kuruluşların 2014 yılı çalışma ve iş programları kesinlik kazandıkça mütemadiyen artış gösterecektir. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara, sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın yüzde 46’lık pay ile ulaştırma sektörü, yüzde 30’luk payla eğitim sektörü, yüzde 15’lik pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörü olduğu görülmektedir” dedi.
Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın rutin bir toplantı olarak yapılmaması gerektiğinin altını çizen Vali Oduncu, “Yaptığımız yatırımlarda karşılaştığımız sorunlar var ise, bu sorunların bu toplantıda açık bir şekilde gündeme getirilmesi gerekiyor. Çünkü bu toplantıda amacımız, sorunlarımızı tespit etmek, çözüm yolları bulmak ve en kısa sürede yatırımlarımızın gerçekleşmesini sağlamak. Elbette il müdürlerimiz, bölge müdürlerimiz ve diğer yetkili arkadaşlarımız sürekli birbirleri ile diyalog halinde olacaklar fakat il genelini ilgilendiren ya da birden fazla kurumun koordinesine gerek duyulan sorunlar varsa bunları burada açık yüreklilikle paylaşmalıyız” diye konuştu.
Toplantının devamında Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, TCDD İşletmesi 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İl Özel İdaresi yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, yöneltilen soruları yanıtladılar. İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürleri ise görev alanları ile ilgili soruları yanıtladılar.
“BİZ SORUNLARIMIZI TAKİP ETMEZSEK, KİMSE BU SORUNLARA SAHİP ÇIKMAZ”
Toplantının sonunda, toplantıya katılan ve katkısı olan herkese teşekkür eden Vali Oduncu, “Toplantıda görüştüğümüz konuları burada bırakır, takibini yapmaz ve bir dahaki toplantıda tekrar bu konuları gündeme getirirsek çok fazla mesafe alınmamış olur. Biz kendi sorunlarımıza sahip çıkmaz, bu sorunları çözümlemek için gerekli takibi yapmaz isek kimse bizim sorunlarımıza sahip çıkmaz. Devlet, yazıdır. Ancak sorunlar sadece yazı yazılarak çözülmez. Yazımızı yazacağız ama takibini de yapacağız. Yönetim sonuç alma sanatıdır. Özellikle kaymakamlarımızdan, belediye başkanlarımızdan ve ilgili müdürlerimizden bu hususa dikkat etmelerini rica ediyorum. Unutmayalım ki; maksadımız, görev yaptığımız yerlerde vatandaşa hizmeti en iyi şekilde sunmak. Hepimizin gayesi bu olduğuna göre -lütfen- birbirimizin işini kolaylaştıralım, pozitif bir yaklaşım içerisinde olalım ve sonuç itibariyle bir an evvel işlerin sonuçlandırılarak halkın hizmetine sunulması bakımından üzerimize düşeni yapalım. Böylece buradan ayrıldığımızda ardımızda gönül huzuruyla ayrılabileceğimiz bir görev dönemi bırakalım” şeklinde konuştu.
Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı.
Kaynak: iha