Türk Hava Kurumu’nun (THK), "Türkiye Kanatlarımın Altında" Projesi kapsamında Osmaniye’ye gelen THK Tanıtım Tırı’nın açılışı yapıldı. Açılış sonrası Türk Hava Kurumunun faaliyetleri ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin tanıtımı yapıldı.
THK Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Kanatlarımın Altında" projesi kapsamında hazırlanan Tanıtım Tırı, Cumhuriyet Meydanı'na geldi. THK’nun faaliyetleri, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve havacılık konusunda bilgilendirmenin yapıldığı etkinliğe katılan Vali Dr. Mehmet Oduncu yaptığı konuşmada, “Küçüklüğümden beri model uçaklara merakım vardır. Son yıllarda pek çok alanda yapılan değişiklikler ve gelişmeler gibi THK'nın da kendisini yenileme ve halkla kaynaşma, bütünleşme gayreti içerisine girdiğini görüyoruz. Ülkemizin bu şekilde dolaşılarak gençlerimize, halkımıza THK faaliyetlerinin anlatılması, havacılık, uçak sevgisinin gençlerimize anlatılması ve bu sevginin tetiklenmesi yerinde bir davranıştır. Bu anlayış ve davranışlarından dolayı THK yöneticilerini kutluyorum. İlimize hoş geldiniz" dedi.
THK Osmaniye Şube Başkanı Uğur Poyraz ise, havacılığın sevdirilmesi ve havacılığı tüm yurtta yaygın hale getirmek amacıyla bu projenin gerçekleştirildiğini bildirdi. THK'nın pahalı ve masraflı havacılık eğitimlerini 89 yıldan beri halkın desteğiyle yaptığını ifade eden Poyraz, "Kurumumuz, binlerce gencimize havacılık eğitimleri vermiş ve bir kısım gencimiz de havacılık eğitimlerini meslek edinmişlerdir. Osmaniyeli gençlerimizi de kurumumuza ve üniversitemize davet ediyoruz" diye konuştu.
THK Koordinatörü ve Yamaç Paraşütü Öğretici Pilotu Türker Türkoğlu da proje kapsamında 50 günde 40 şehri ziyaret etmeyi hedeflediklerini belirterek, THK Uçak Fabrikası’nın ilk uçağını ürettiğini ve Mayıs ayında uçuşlara başlayacağını bildirdi.
Konuşmaların ardından THK Tırı’nın açılışı yapıldı. Vali Oduncu ve beraberindekiler Tır’ı gezerek standlarda yer alan Model Uçak ve Helikopter, Şapka, Tişört, Pilot Montu ve Tulumu, gibi çeşitli tanıtım malzemeleri hakkında bilgi aldılar. THK Üniversitesi’nin de tanıtıldığı etkinlikte bilgi veren Danışman Yusuf Temurtaş, üniversitenin 3 Mart 2011’de 2 Fakülte ve 2 Meslek Yüksek Okulu ile açıldığını belirterek, “Bugün üniversitemiz bünyesinde 3 Enstitü, 5 Fakülte ve 2 MYO bulunmaktadır. Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin tümü Ankara ve İzmir’de bulunan kampüslerimizde gerçekleştirilmektedir. Havaalanları da bulunan bu kampüslerimizde ayrıca 70 uçaklık filo, hangarlar, simülatörler, laboratuarlar, bakım ve onarım tesisleri bulunmaktadır. Ayrıca Ankara Türkkuşu kampüsümüz bünyesinde bulundurduğu havaalanı ve Uçak Fabrikası ile Türkiye’nin en önemli havacılık eğitim üssü konumundadır” diye konuştu.
Etkinlikte Vali Dr. Mehmet Oduncu’ya ve ayrıca THK’ya emeği geçmiş ve destek vermiş olan Belediye Başkanı Kadir Kara, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, 18 yıl THK Osmaniye Şube Başkanlığı yapan Hüseyin Cihan ile Yeniköy Muhtarı Fehmi Kahraman ve Serdar Köyü Muhtarı Mehmet Kaya’ya teşekkür plaketi verildi. Etkinlik kapsamında meydanda yer alan THK sponsoru OSES Çiğköfte tarafından vatandaşlara ücretsiz çiğköfte ikram edildi.
Kaynak: iha