Eylülde balık avcılığı yasağı süresi bitince; balıkçılar denize açıldı. Gelen haberler sevindirici oldu. Bu yıl palamut balığının bol olacağı ve diğer balık çeşitlerinin de  iyi seviyede olacağı  şeklindeydi,  ve palamut  balığı çok uygun fiyat seviyelerinde satıldı. Sadece denize açılmanın;  çok riskli olduğu ve yağışlı havalarda fiyatlar biraz yükseldi; sonrasında yine uygun oldu. Ancak diğer balık çeşitleri ise;  çok fazla çıkmadı ve fiyatları büyüklüklerine göre pahalı. Bazı çeşitleri de,   tüketimlerine göre fiyatı normal; bu tarihlerden sonra; özellikle kasım başlangıcı hamsininde çıkma zamanı; ancak şu anda çıkan hamsi irilik ve büyüklük düzeyleri yeterli değil;  fiyatı da yüksek.  
       Bu arada  zaman zaman,  çok küçük balıklarında yakalandığını görmekteyiz. Boyları cinslerine göre tutulma ölçeklerinde olmayan  balıklar kesinlikle avlanmamalı; ağların gözleri bu sebepten biraz daha büyük olmalıdır. Herhangi bir şekilde ağa gelenlerde; eğer mümkünü var ise,  tekrar denize bırakılmalıdır. 
       Beyaz et ; insan sağlığı yönünden de son derece iyi bir besindir; ve kırmızı ete karşıda önemli bir alternatiftir. Türkiye’de tavuk eti üretimi yönünden önemli sorun görünmemektedir.  Tüketimin daha da  artması; kısa sürede tavuk eti üretiminin,  artırılabilmesi ile mümkündür. Aşırı fiyat artışı olmadığı sürece kırmızı ete olan talebi azaltacaktır. Böylece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca küçükbaş  ve büyükbaş hayvan sayısının artırılması için; uygulanan dişi sığır ve damızlık; kuzu ve teke gibi  hayvanların korunması ve ithal etmeden ülkemize yetecek sayıda artmasına; tüketimde daha çok beyaz ete yönelerek çözüm getirebiliriz. 2018 yılı haziran ayında yapılan istatistiğe göre (TUİK )Türkiye’de 17 milyon, 338 bin büyükbaş; 47 milyon 362 bin  küçükbaş  hayvan bulunmaktadır.  Haliyle bu sayılar ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde değildir. Yaklaşık nüfusumuza göre bu sayıların üçe katlanması gerekmektedir.