İlimizde Boztepe’ye önemli bir turistik taşıma aracı olan Teleferik var. İzlediğimiz ve konuştuğumuz kişiler gerçekten teleferiğin Ordu’nun çok önemli  bir ulaştırma ihtiyacını; hemde  turistik tesisi olduğunu;  ve çok beğenildiğini ifade ediyorlar. Boztepe’ye gitmek için, ne dolmuşa; nede özel araca gerek olmaksızın;  bindiğinizde teleferik sizi 8 dakikada  götürüyor;  8 dakikada  geri getiriyor. Bu anlamda hem havadan;  hemde  Boztepe’den;  Ordu’yu kuş bakışı seyredebiliyorsunuz.

      İlimizde Boztepe’den Paraşütle   Altınordu  sahiline atlanıyor. Dolasıyla bu sporu yapan çok sayıda insan; ki bunların içinde zaman zaman başka şehirlerden gelenler olduğu gibi; turist olarakta gelenler çok.  Dolasıyla Boztepe’den paraşütle Altınordu sahiline atlamak bu sporu yapanlarca vazgeçilmez bir olgu. Geçtiğimiz dönemde yine Boztepe’den atlıyan bir arkadaşımız havanında rüzgarlı olması nedeniyle uçuş yaparken; yön kaybı nedeniyle teleferik teline takıldı; yürüyen tel makarayı geçerken; makaranın paraşüt ipini kesmesi sonucunda hiç istemediğimiz bir kaza meydana geldi ve ölümle sonuçlandı. Sonrasında paraşüt atlayışları epey bir süre durduruldu;  şimdilerde  kaymakamlıkça yeniden izin verildi.

       Şimdi burada bir öneri getireceğim. Madem bu spor Boztepe’den yapılmak durumunda; çok büyük bir  kitle gerek sporcu; gerek izleyen kitle beğeniyle bunu yapıyor ve izliyorsa o halde; bu sporu yapanların Altınordu’da güvenli bir iniş alanı olması son derece önemlidir.  Şu anda  Öğretmenevi’nin   tam  karşısındaki  parkın denize devamı olan boş alan  sağ  tarafındaki  Ayışığı  Kafi  hizasının az ilerisinden (deniz yönü);  Whyspy  Otel karşısındaki  Kordonboyu’nun burun olan kısmından itibaren denizin kendi kumuyla doldurularak; dolgu taşların üzeride  dahil  toprakla kapatılıp;  üzeri tamamen yeşil çim alan olarak tanzim edilmeli ve park içindeki; denize doğru üç adet kısa merdiven ( yaklaşık 8 metre ) kesilerek burası paraşütçülerin iniş / (atlama ) yeri;   çıplak durumda (çim );   olarak  düzenlenirse;  paraşütçülerin atlarken Teleferik   telinden uzakta bu sporu güvenli bir şekilde  yapabilmeleri mümkün  olacaktır.  Burasıda tamamen yeşil alan olacağı için;  itiraz edecek olmayacaktır.

      Şurası unutulmamalıdır ki her işin başı can güvenliğinin sağlanmış olmasıdır.