Bugün yine Perşembe’yi yazıyorum. Yıllarca Perşembe yapılması gereken hizmetleri alamadığı için  Altınordu’ya; veya daha büyük şehirlere taşındı. Bu taşınma nedeni ile Perşembe  bir türlü nüfus  tutmadı ve çoğu ihtiyaçları için Altınordu’yu  tercih etti.
      Perşembe yaklaşık 32500 nüfuslu bir İlçe; ve Ordu’nun en eski ve sahilde olan İlçelerinden biridir. Perşembe  İlçesinde hala bir hastahane yoktur. Oysa orta büyüklükte bir hastahane Perşembe’nin ihtiyacını büyük ölçüde görecektir. Kaldıki  Altınordu’daki hastahanelerin  coğrafi yerleşim ve  bulundukları mevkiler Altınordu İlçesinin batı tarafına uzaktırlar.  Perşembeye yapılacak bir hastahane’nin;  Altınordu,  Perşembe Yolunun arka kısmında uygun bir yere  yapılması durumunda Altınordu’nun  Kumbaşı, Boztepe, Güzelyalı, Oğmaca,  Işıklı, Kurtulmuş  ve  Perşembe’nin otoyol kenarındaki bütün mahalleri  buraya daha yakın ve daha uygun yerde olduğu için hastahane hizmetini  buradan alabilirler. Dolasıyla acil vakalarda özellikle Altınordu İlçesinde devamlı şıkışan  trafiğe girmeden sorun çözülecektir. Kaldiki Perşembe’nin diğer mahallelerinden; yapılıcak olan hastahane’ye çok çabuk ulaşabileceklerdir.
      Böyle bir hastahane’nin  Efirli  Mahallesine yapılması hem Perşembe’nin tamamının; hemde Altıordu İlçesi’nin  batısındaki bölgeye  sağlık hizmeti verecektir.  Böyle bir çözüm yerinden yönetimede çok uygundur.
      Yapılması gerekenleri doğru yere yapmak; trafik sorunlarınıda; diğer sorunlarıda en aza indirecektir.