Perşembe Yaylası Aybastı İlçesi sınırları içinde; yaklaşık 1500 m. yüksekliğindedir ve Aybastı’dan 17 km uzaklıktadır. Fatsa, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı  yolu ile geliniyor.  Dolasıyla Fatsa Aybastı arası 52 km dir;  ve Fatsa Perşembe Yaylası arası toplam;  69 km dir. Yaklaşık Fatsa Perşembe Yaylası arası 1,5 saat çekiyor.  Aybastı ile Perşembe Yaylası arasında;  ana yol üzerinde Kabaktepe Orman içi Piknik Alanı mevcut; alana araçlada girebiliyorsunuz. Burada yürüyüş parkuru;  gezinti alanları mevcut; ve orman içi çok güzel bir dinlenme alanı olarak   görülüyor. Alan tel örgü ile çevrili olduğundan yabani hayvanların girmesi mümkün değil. Burada yalnız Kabaktepe Piknik Alanı değil; ormanın her tarafı tertemiz; yalnızca sütun gibi ağaçları görebiliyorsunuz.
        Perşembe yaylasından 4 km geride Aybastı Kent Ormanı dinlenme alanı (Piknik alanı) mevcut; burada kamelyalar arası olduğu kadar; hava iyiyse;  açık  alandada piknik yapabiliyorsunuz. Ayrıca  lokantada tesis olarak mevcut;  etraf  ormanlık alan.
        Perşembe Yaylasına Korgan’danda gidilebiliyor. Fatsa Korgan 35 km.  Korgan’dan sonra yine asfalt yolla Korgan Yayla sapağına kadar gidebiliyorsunuz. Buradan yaylaların birleştirilmesi Projesi kapsamında ( Yeşil Yol )  3 - 4 Km si yapılan; gerisi stablize yol ilede Perşembe Yaylasına ulaşabiliyorsunuz. Karayollarınca çok önceden planlanan ve  önemli bir bölümü çok önceden yapılan Çamiçi Korgan bağlantısı; Korgan  Belalan Mahallesine kadar geldi. Korgan Belalan Mahallesi arasında kalan 20 km. lik  kısım;  mevcut yol güzergahı biraz daha genişletilip; iyileştirilirse; yol Korgan’a bağlanmış olacak. Bu yola Kumru bağlantısıda sağlanırsa; Kumru’dan;  Korgan  Çamiçi Yaylası ( Çamiçi Ünye, Akkuş, Niksar yolu üzerinde bir yayla ) bağlantısı üzerinden; Niksar, Amasya, Tokat, Ankara , Merzifon İstanbul bağlantısı oluşacak. Korgan Belalan Mahallesinden Çamiçi’ne yaklaşık 50 km lik yol var.
        Reşadiye Perşembe Yaylası arasında yol ise; gidiş geliş 2 şeritli olarak; Perşembe Yaylasına 9 km kalana kadar yapıldı. Kalan kısımda bir kısım menfezler yapılı; varyantlar indirilmeye başlanmış ama şu an çalışma durmuş; umarım yakın sürede yapılır. Yapıldığında Fatsa Aybastı Perşembe Yaylası, Reşadiye Tokat bağlantısı vasıflı hale gelecek;  bu yol Reşadiye’de Erzurum Erzincan - Samsun ; Merzifon - İstanbul bağlantısı olan bölünmüş  yoldur. Dolasıyla bölünmüş yola bağlanmış olacak.
        Perşembe Yaylası  Aybastı Belediyesi’ne bağlı ve onun görev alanında. Burada geçmiş yıllarda olduğu gibi; bu yılda 16 - 22 Temmuz tarihleri arasında Perşembe Yaylası  Şenlikleri yapılacak. Yayla şenlikleri içinde yağlı güreşler önemli yer tutuyor;  Güreşler;  portatif boru tribünlerden yapılmış stadyumda yapılıyor. Geçmiş yıllarda gördüğüm kadarı ile çok büyük seyirci topluyor;   ve o tarihlerde Yayla’yada çok ziyaretçi geliyor. Yayla’da çok önceden yapılmış birde suni gölet bulunuyor. Dolasıyla burada su bisikletleri ile göl içinde gezebilmeniz mümkün. Yayla’ya son yıllarda çok sayıda tur otobüsüde geliyor.
       Perşembe Yaylası ayrıca Danişment Beyi Emir Kümbet’in 1105 yılında Trabzon Rum Devleti ile yapılan savaşta şehit düştüğü yerdir  ve şimdi oraya türbesi dikiliyor. ( Emir Kümbet’in kabrinin bulunduğu alana )