AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, paralel yapıya bağlı öğretmenlerin okullarda, "AK Parti’ye oy vermeyeceksiniz" diyerek siyaset yaptıklarını söyledi.
Süleyman Soylu, Edirne ziyaretinin ardından Uzunköprü ilçesinde partililerle bir araya geldi. Soylu, toplantıda yaptığı konuşmasında, Adana'da bir okulda yaşanan gelişmelere de değindi. Türkiye'de insanların hassasiyetlerine karşı müdahale etmeye çalışan bir tezgah olduğunu dile getiren Soylu, "Güya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı müfettişler Adana’da bir okula gitmişler ve öğrencilere, 'Atatürk'ü mü daha fazla seviyorsunuz Tayyip Erdoğan’ı mı daha çok seviyorsunuz?' sorusu sormuşlar. Bu planı tezgahlayan paralel yapıdır. Olayın aslı aslında şudur, paralel yapıya bağlı olan öğretmenler okullarda siyaset yapıyor. O öğretmenler öğrencilere, 'AK Parti’ye oy vermeyeceksiniz' diye siyaset yapıyorlar. Öğrenciler de durumu velilerine bildiriyor. Veliler bu öğretmenlerden şikayetçi oluyor. Şikayetin üzerine Milli Eğitim Bakanlığı okula müfettiş gönderiyor. Velilerden biri de avukat. O veli provokasyonu başlatmak için müfettişlere, 'Sorun bakalım öğrenciler Atatürk’ü mü daha çok seviyor, Tayyip Erdoğan’ı mı?' diyor. Müfettişler de, 'Kapat çeneni, öyle soru mu olur?' diyorlar. Oradaki soruyu sanki müfettişler sormuş gibi hemen manşetlere taşıyorlar’’ ifadelerini kullandı.
Tam bağımsızlığın 30 bin bilgi teknoloji sınıfıyla 30 bin laboratuvarıyla ülke insanının kaynaklarını zenginleştirebilmek olduğunu kaydeden Soylu, "Bu ülkeye 1 yılı aşkın süredir şehit gelmiyor. Bugün Türkiye kendi mücadelesini vermektedir. DHKP-C, ana muhalefet partisini içerecek unsurlar ve paralel yapı bir araya gelerek İstanbul ve Türkiye’yi huzursuz hale getirebilmek için çalışıyor. 17 Aralık darbesini gerçekleştirdiler ama tutmadı. Bizim 17 Aralık darbesinden sonra oyumuz yükseldi’’ dedi.
Kaynak: iha