GİRESUN (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "İnşallah çözüm sürecini de bu milletin dirliği ve birliği içerisinde bir neticeye ulaştıracağız. Buradaki en asli aktör biziz, başka hiç kimse değil" dedi.

Bostancı, partisinin Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, milletin aklıyla sağ duyusuyla inancıyla kültürüyle geçmişiyle derin bağlar içerisinde bir gelecek kurmak için uğraşan parti olduğunu söyledi.

"İnşallah çözüm sürecini de bu milletin dirliği ve birliği içerisinde bir neticeye ulaştıracağız. Buradaki en asli aktör biziz, başka hiç kimse değil" diyen Bostancı, şöyle devam etti:

"Şöyle takdim ediyorlar sadece; terazinin bir kefesinde AK Parti, bir kefesinde de İmralı, HDP, Kandil var. Yok öyle bir şey. Bunu biz yapacağız. Kim ne yaparsa yapsın, gerektiğinde bir ipek kadar yumuşak, gerektiğinde bir kılıç kadar keskin ama kesinlikle bu milletin dirliğini ve birliğini sağlamak kararlılığıyla biz yapacağız, kim hangi dilden anlıyorsa. İpekten anlayana ipek, kılıçtan anlayana kılıç. Herkes kendi dilinin karşılığını görür." 

Bostancı, hiç kimsenin vandallıkla yakıp yıkarak millete meydan okuyarak bir iş yapacağını zannetmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Sabırlıyız ama sabır taşının çatladığını herkes görüyor. Çatlasak da çılgınlıkla çatlamayız. Akılla çatlarız, beyincikle çatlamayız yine akılla yaparız, bundan hepiniz emin olabilirsiniz" diye konuştu.

- "Muhalefet Tarkan'dan ilham alsın"

Muhalefetin "AK Parti ne yaptı, şunu yaptı, o zaman bizim pozisyonumuz buna karşıdır" şeklinde bir düşünce içerisinde olduğunu savunan Bostancı, "AK Parti Esed'e karşı mı çıktı, bizim yerimiz Esed'in yanıdır. Mısır'da darbeye karşı mı çıkıyor, benim yerim darbecilerin yanıdır. Yani AK Parti'ye bakan ve ters bir saat gibi çalışan bir muhalefet. Allah akıl versin" ifadesini kullandı.

Naci Bostancı, muhalefetin AK Parti'nin negatifi, tersi olmasını istemediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim 180 derece tersimiz olmasını istemiyoruz, biz tersi de düzü de biliriz. Kitapları geçtim, filozofları geçtim, hiç olmazsa Tarkan'dan ilham alsınlar. Tarkan'ın şarkısı var ya 'başkası olma kendin ol' diye... Hadi ona kulak verin. Başkası olmayın, kendiniz olun, bizim tersimiz olmayın. Kendi düşünüz olun, her neyse ne düşünüyorsanız, nasıl davranacaksınız öyle davranın."

Kaynak: aa