KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilere ilişkin, "Yeni düzenlemeler, daha caydırıcı tedbirler içeriyor. Bundan sonra suç işleyenler, kırıp dökenler yakalanacak ve parasını ödeyecek. Ambulansı yakarsan kusura bakma, onun parasını ödeyeceksin" dedi.

Muş, partisinin Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen il danışma meclisinde, Hakkari'de alçakça, adice, kalleşçe, sinsice, korkakça, çarşı iznine çıkan 3 askerin şehit edildiğini, 3 askere rahmet, ailelerine, ülkeye, herkese sabır ve başsağlığı diledi.

Bu alçak cinayete her kim aracılık etmişse, ortaklık, yataklık, tetikçilik, gözcülük yapmışsa, destek vermişse girdiği delikten çıkartıp hesabını soracaklarını ifade eden Muş, bundan hiç kimsenin şüphesi olmamasını istedi.

Afyonkarahisar'da üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu hayatını kaybedenler ve yaralananlar olduğunu hatırlatan Muş, ölen öğrencilere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

AK Parti'nin 12 yıllık icraatlarını ve önlerine çıkartılan engelleri örnekler vererek anlatan Muş, ülkenin iktidarları döneminde aldığı yolu katılımcılara aktardı.

Halkın desteğiyle iktidarda olduklarını ve halktan aldıkları güçle, yetkiyle icraatlar ortaya koyduklarını vurgulayan Muş, "Bir de bunun vesayet meraklıları var. 'Halk önemli, seçim olsun ama vesayet de olsun, halkın iradesi tam tecelli etmesin, demokrasi olacak ya bir seçime de gidelim, farklı odaklarla hakimiyetimizi sürdürelim' mantığında olanlar var" diye konuştu.

- IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilere de değinen Muş, "Sağı, solu yıktılar, kırdılar. Polis araçlarına, mülki idarenin binalarına saldıranlar oldu. Belediye binalarına, araçlarına, sivil halkın araçlarına saldırılar, yağma olayları oldu. Hayatını kaybedenler oldu. Birileri bu işin organizatörlüğü yaptı" şeklinde konuştu.

Olayları tertipleyenler ve işin içine girenlerle alakalı hukuk neyi gerektiriyorsa yapacaklarına dikkati çeken Muş, şöyle devam etti:

"Yeni düzenlemeler, daha caydırıcı tedbirler içeriyor. Bundan sonra suç işleyenler, kırıp dökenler yakalanacak ve parasını ödeyecek. Ambulansı yakarsan kusura bakma, onun parasını ödeyeceksin. Diğer adli suçlar hapis cezası alır mı, ona mahkeme karar verecek. Onlar ayrı boyut ama molotofkokteyliyle, yakmayla, bombayla, patlayıcıyla, yüzünü tamamen maskelemeyle alakalı getireceğimiz yeni güvenlik paketi tamamen kamu düzenini koruma adına."

"Bu çalışmaları getirirken, tamamen kamu düzeninin sağlanması noktasında bu adımları atıyorken, öbür taraftan ana muhalefet çıkıyor, eleştiriyor" diyen Muş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ne yaparsanız yapın, adamın işi gücü 'evet' dediğinize 'hayır' demek. 'Bak şu beyazdır' deseniz 'yok, siyahtır' der. Böyle bir yapı ve mantaliteyle de karşı karşıyayız. Yeni güvenlik paketi, Avrupa'daki örnekleriyle incelenerek hazırlandı. Maksadımız, muradımız Türkiye'nin bütünlüğünü, huzurunu daha güçlü şekilde tesis etmek, terör belasını, meselesini bitirmek. Ülkemizin her tarafında vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamasını sağlamak. Temel çıkış noktamız budur. Başka bir amacımız, gayemiz yoktur. Biz mutlaka bu huzur, kardeşlik ortamını tesis edeceğiz. Her kim bunu bozmaya, provokatif eylemler yapmaya kalkışırsa, karşılığını çok ağır şekilde alacaktır. Bedelini çok ağır şekilde ödeyecektir."

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.

Kaynak: aa