TRABZON (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu seçimin ittifaklarından birisi olan, o Pensilvanya'dan irin akıtan birisi var, oradan beddua seansları yapıyor, oradan milletin evlatlarına. Ne yaparsa yapsın oradan beddua ediyor, milletimiz ve ümmet Kabe-i Muazzama'nın etrafında Türkiye'ye dua ediyor. Hepsi bir araya gelmişler" dedi.

Soylu, partisinin Vakfıkebir ilçesindeki mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 13 yıldır büyük devrimler yaptığını belirterek, AK Parti'nin 13 yıldır geçmiş dönemlerdeki ekonomik açıkları kapattığını ifade etti.

Türkiye'yi deprem vergilerine muhtaç eden bir ülkeden Merkez Bankası'nın kasasında 130 milyar bulunan bir ülkeye dönüştürdüklerini ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borçlarını ödediklerini anlatan Soylu, ogünkü iktidarda MHP'nin de bulunduğunu söyledi.

Soylu, artık ülkenin ekonomisinin sağlam olmasına bazı kesimlerin tahammül edemediğini ve ülkenin istikrarını bozmaya çalıştıklarını ileri sürerek, "Geçmişte Yüksek Askeri Şura'da başbakanlar itilmiş, kakılmış gibi kenarda oturuyordu. Sizin 9 seçimdir verdiğinizi reyi namusu bilen AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan, bugün Yüksek Askeri Şura'da başbakanlar masanın başında oturuyor" diye konuştu.

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) ise 28 Şubat'ın, 1960 ve 1980 darbelerinin sözü geçtiğini söyleyen Soylu, bugün MGK'da da milletin sözünün geçtiğini kaydetti. 

Bugünün Berat Kandili olduğunu anımsatan Soylu, bu ülkede Kuran-ı Kerim'in radyolardan okutulmadığını anlatarak, "Kandilde Kuran-ı Kerim'in ilk kez mevlit gününde okutulmasını, milletin oyuyla gelenler yaptı. Menderes yaptı. Ona hangi kini, hangi intikamı duyuyorlarsa bugün Recep Tayyip Erdoğan'a da aynısını duyuyorlar" ifadelerini kullandı.

Soylu, demokratik açıdan ülkenin geçmişiyle bugününü kıyaslayarak bir dönem insanların inançları üzerinden kardeşin kardeşe düşürüldüğünü dile getirerek, bugün başı açığının da, kapalısının da üniversiteye gidip doktor, öğretmen olduğunu, TBMM'de milletvekili olabildiğini vurguladı.

-"Zübük filmini seyredip Kılıçdaroğlu'na bakın"

CHP'nin seçim bildirgesine değinen Soylu, CHP'nin katsayıyı, kesintisiz eğitimi tekrar geri getireceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kesintisiz eğitimi tekrar ortaya koyacaklar. Milletimize zulme devam edecekler, akılları hiçbir zaman o tek parti zihniyetinden bir gün olsun ayrılmadı. Millet bunlara seçimde ceza veriyor, anlamıyorlar. Gerçi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir şey anlamasını da beklemek haksızlık olur. Adam ne anlasın? Sen Rizeliler Günü'ne gidiver, orada seni misafirperver karşılasınlar, orada kemençeyle güzel bir karşılama yapsınlar. Sen orada kameraların önünde de ki 'bu kemanla bu horonu nasıl oynuyorsunuz.' Adam kemençe ile kemanı ayıramıyor, memleket idare edecek. Yanarım aklına. Şimdi siz bu Kemal Sunal'ın filmlerini hatırlıyor musunuz? Şimdi onun 'Zübük' diye bir filmi vardı onu bilir misiniz? O filmi seyredip Kemal Kılıçdaroğlu'na bakın."

Soylu, Trabzon'da seçim çalışması yaparken MHP'lilerin kendilerine bozkurt işareti yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milliyetçiler var, aramızda geziyorlar. Ben bazen el sallarken onlar da bana kendi el işaretlerini yapıyorlar. Ya arkadaş bana niye el işareti yapıyorsunuz? Trabzon'da, İzmir'de, Konya'da milliyetçilik yapmak kolay. Dün Diyarbakır'da on binler topladık, Batman'da, Şırnak'ta on binler topladık. Hadi burnunu sok da Güneydoğu'ya, göreyim senin burnunu. Milliyetçilik burada kolay. Orada bizim teşkilatlarımız büyük bir mücadele veriyorlar. Aday bile koyamıyorsunuz orada aday, teslim etmişsiniz orayı PKK'ya, KCK'ya. AK Parti'nin ayağına çelme takayım da oradan milletvekili çıkarmasın, oylarından HDP'ye kaydırayım da barajı aşsın. Bizim milliyetçiliğimiz kuru laf milliyetçiliği değil. Yüksekova Havalimanı'na gördünüz, Yüksekova Havalimanı'nı hem yaptık hem de ay yıldızlı bayrağı dalgalandırdık orada. Onlar konuşur, eller konuşur, AK Parti yapar."

- "Biz kime sırtımızı döndük"

Soylu, Türkiye'nin artık ayakları üzerinde duran bir ülke olduğunu, 500 milyon dolara muhtaç bir ülkenin artık dünyanın mağdurlarına ve mazlumlarına yardım eder hale geldiğini vurguladı.

Bugün Filistin'i, Myanmar'ı, Somali'yi, Arakan'ı, Afrika'yı yalnız bırakmayan güçlü bir Türkiye olduğuna işaret eden Soylu, şunları söyledi:

"Ey bu memleketi seven vatansever insanlar, Kurtuluş mücadelesine girdiğimizde paramız pulumuz, silahımız yoktu. Dünyanın bütün Müslüman ülkeleri hep beraber birleştiler ve dediler ki 'Türkiye'yi eğer kurtarırsak hepimize faydası olur, Anadolu'yu özgür yapmalıyız.' Pakistanlı kadınlar kollarından bileziklerini sıyırıp gönderdiler, onların altınlarıyla silah aldık. Bugün İş Bankası onlardan kalan paralarla kuruldu. Hem bir taraftan özgürlüğümüze, istiklalimize katkıda bulundular hem de ekonomimize. Ne yapacağız, Kılıçdaroğlu'na sorsak Suriyelileri bırakacağız öyle mi? Sizin komşunuzun evi yandığında perdenizi mi kapatıyorsunuz? Çocuğu kaybolduğu zaman bırak ne hali varsa görsün mü diyorsunuz? Kapımıza gelmiş dayanmışlar diyorlar ki 'ey Tayyip Erdoğan, Ey Türkiye, ey 400 yıl aynı sancak altında beraber yaşadığımız insanlar, hısım olduğumuz, akraba olduğumuz Türkiye. Kadınlarımıza tecavüz ediyorlar, hamile kadınların göbeklerine şiş batırıyorlar, ne olursun Erdoğan, bizi kurtar' dediği zaman Erdoğan sırtını mı dönmeliydi, ne yapmalıydı? Biz kime sırtımızı döndük?"

Soylu, Türkiye'nin tarih boyunca tüm mağdurlara yardım ettiğini anlatarak, "Medeniyetimizi sınava tabi tutuyorlar. 'Bakalım bunlar biraz palazlandı mı, acaba şımarıyorlar mı diye'. Biz niye 'inananlar kardeştir' diyoruz, niçin bu medeniyeti yarına taşımak istiyoruz? Niçin Mevlana, Yunus, Karacaoğlan, Hacı Bayramı Veli, Akşemsettin, Saidi Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan, Esat Coşan diyoruz? Biz bu toprakların değerlerine bağlıyız, biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte büyük Türkiye olacağız. Hiç endişe etmeyin" değerlendirmesinde bulundu.

- "Pensilvanya'dan irin akıtan birisi var"

Gezi ve 17-25 Aralık olaylarına değinen Soylu, "Bu seçimin ittifaklarından birisi olan, o Pensilvanya'dan irin akıtan birisi var, oradan beddua seansları yapıyor, oradan milletin evlatlarına. Ne yaparsa yapsın oradan beddua ediyor, milletimiz ve ümmet Kabe-i Muazzama'nın etrafında Türkiye'ye dua ediyor. Hepsi bir araya gelmişler. Savcımızı şehit eden terör örgütü hangisiydi, DHKP-C. Onu ertesi gün kendi gazetesinde manşet yapan Aydın Doğan'dı. 28 Şubat'ta aynı hikayeleri yaptı. 1960 darbesinde İsmet İnönü'nün damadı Metin Toker aynısını Adnan Menderes için yaptı. Ulus Gazetesi Menderes için yaptı aynısını. Hep aynı senaryolar, hep aynı filmler. Milletin iktidar olmasını, değerleriyle beraber yaşamasını istemiyorlar" diye konuştu.

AK Parti'nin milliyetçiliğinin, hizmet, üretim ve büyük Türkiye milliyetçiliği olduğunu ifade eden Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile işadamı Aydın Doğan'ı eleştirdi. Soylu, Türkiye'nin bir koalisyon hükumetiyle karşı karşıya kalmaması ve ülkenin istikrarının sürmesi için 7 Haziran'daki genel seçimlerde AK Parti'ye destek verilmesini istedi.

Mitinge, AK Parti Trabzon milletvekili adayları Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda partili katıldı. Mitingin ardından Soylu ve milletvekili adaylarına, üzerinde adlarının yazılı olduğu Vakfıkebir ekmeği armağan edildi.

Soylu, mitingin ardından Beşikdüzü ilçesine geçip muhtarlar ve azalarıyla toplantıda buluştuktan sonra aynı ilçedeki Organize Sanayi Bölgesi'nde esnafı ziyaret edip genel seçimde partisine destek istedi.

Kaynak: aa