GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "paralel yapının" son yerel seçimlerde, bazı bölgelerde HDP için destek istediğini belirterek, "Bölücülerle hareket ettiler. Şimdi de temas halindeler. Yeter ki AK Parti’nin önünü kesebilsinler. Kimle ittifak ederseniz edin, önümüzü kesemezsiniz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Gümüşhane'de, Zafer Meydanı'nda düzenlenen AK Parti'nin mitinginde halka hitap etti.

Davutoğlu, konuşmasına, “Biz Gümüşhane’yi Allah için seviyoruz. Gümüşhane de bizi Allah için seviyor. Biliyoruz ki bu mübarek diyarın her birinin gönlünde muhabbeti ilahi var, vatan aşkı var, millet aşkı var, Allah aşkı var. Gümüşhane’yi bunun için seviyoruz” sözleriyle başladı.

Gümüşhanelilerin, vatan ne zaman fedakarlık istemişse, ne zaman demokrasi mücadelesi söz konusu olsa “biz buradayız” dediğini ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

“Hep destek verdiler, hep arkamızda durdular, hep önümüzde yürüdüler. Aziz Gümüşhane birlikte yürümeye var mısın? Allah için sevmeye var mısın, Allah için sevenler için çalışmaya var mısın? Söyle Gümüşhane, söyle, var mısın? İşte, 2002’de Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak yola çıktığında ‘burada var mısın’ dediğinde, Gümüşhane ‘varım’ dedi. Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bir rekor kırarak yüzde 75 ile ‘ben buradayım’ dedi, ‘Cumhurbaşkanımızı halk seçer, halk arkasından yürür’ dedi. Tam Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, ani ziyarette bulunmuştum. O zaman da hiç önceden planlanmadan, hiç haber etmeden kalabalıklar meydanı doldurmuştu. O kadar muhabbetle bizi bağrınıza basmıştınız. Hala unutamam. Daha Başbakan değildim. Dışişleri Bakanıydım. O zaman size demiştim ki teşekkür ziyaretinde bulunuyoruz, bulunacağız. Dışişleri Bakanı olarak son yurt içi ziyareti yaptığım Gümüşhane’de, bir kez daha Başbakan olarak, cumhurbaşkanı seçiminde verdiğiniz destek dolayısıyla her birinize teşekkür ediyorum.”

-“(Diyanet'i kaldıracağız) diyenler, sandığa gömülürler”

“Tarihin kavşak noktaları vardır” ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletler o kavşak noktalarda imtihan edilirler. Bu kavşak noktalarda milletle birlikte yürüyen liderler, milletin hareketi olan siyasi partilerle yola çıkanlar, mutlaka başarı olurlar. Milleti anlamayanlar, milletin inancıyla alay edenler, ‘Din dersini kaldıracağız, Diyanet'i kaldıracağız’ diyenler de sandığa gömülürler. Şimdi yarış içindeler. CHP de HDP de ‘Din derslerini kaldıracağız, Diyanet'i kaldıracağız’ diyorlar yarış içinde. Gümüşhanevi Hazretleri'nin memleketi Gümüşhane, bunlara izin verir mi? Din derslerinin, Diyanet'in kaldırılmasına göz yumar mısınız? Bu mübarek milletin ruhunu bilmez, bunlar. Onlar akıllarını başka yerlerden alırlar. Başka yerlerden, üst akıldan alırlar.”

- "Paralel çete harekete geçti"

“Yine bugünlerde paralel çete harekete geçti” diyen Davutoğlu, “Seçimden önce dikkat ederseniz, seçimlerden önce hep bunu yaparlar. 2013 Mayıs’ında Türkiye ekonomisi zirve yapmıştı. 2013 Mayıs’ında Türkiye IMF defterini kapatmıştı. 3. havalimanını, dünyanın en büyük havalimanını yapmak üzere yola çıkmıştık. 3. köprüyü yapmak üzere yola çıkmıştık. Tam bir şölen vardı, kalkınma şöleni. Gezi provokasyonlarını başlattılar. Vandallar, İstanbul sokaklarını, Ankara sokaklarını, İzmir sokaklarını doldurmaya kalkıştı ama onlar Gümüşhane’ye uğrayabildi mi, Gümüşhane’ye yaklaşabildi mi? İşte Gümüşhane’yi bunun için seviyoruz, Anadolu şehirlerinin hepsini, bütün şehirlerimizi. Siz vandallara, palavracılara meydanı bırakmadınız. Onlar buraya kolay kolay gelemezler. Baktılar olmuyor, 17-25 Aralık’ta bu sefer Müslüman halkın dini duygularını istismar ederek topladıkları paralarla birtakım kumpaslar içine giren o paralel çeteyi hareket geçirdiler. Zannettiler ki bu kumpaslarla AK Parti hareketini durdurabilirler. Durdurabilirler mi, Gümüşhane? Siz bunlara izin verir misiniz? Vermediniz” şeklinde konuştu.

- “Biz başka hocalara benzemeyiz”

Davutoğlu, alandakilerin, “AK Gençlik burada, Hocasının yanında” şeklindeki slogan atması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hocaları da hep AK gençliğinin yanında olacak, onlarla birlikte yürüyecek, onlarla birlikte nefes alacak. Biz çünkü başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bize yaban diyarı yakışmaz. Gerçekten hocalık, milletin önüne 'hoca' unvanıyla çıkanların ilk vazifesi o milletle yaşamak, o milletle düşünmek, o milletin bağrında toprağa girmektir. Allah şahittir ki bazı ‘hoca’ adı altında yurt dışından bu kumpası yapanlar, onlar, işte o hocalık unvanını da hak etmezler. Milletle birlikte bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler. Şimdi bu kumpaslar karşısında dirayetle, basiretle Cumhurbaşkanımız, başbakanken sağlam bir şekilde durdu. Biz olağanüstü kongrede, bu davayı devraldığımızda söz verdik, bu topraklarda bir daha darbecilere, vesayetçilere, paralelcilere meydanı bırakmayacağız, dedik. İşte Gümüşhane, bu 17-25 Aralık kumpasına yerel seçimlerde cevabını verdi. Allah sizden razı olsun. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de cevabını verdiniz. Allah razı olsun.”

Paralelcilerin, son yerel seçimlerde, “Nerede AK Parti’nin karşısında kim varsa onu destekleyin” dediğine dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Bazı yerlerde HDP’yi desteklediler, hani bölücülerle hareket ettiler. Şimdi de temas halindeler. Yeter ki AK Parti’nin önünü kesebilsinler. Kimle ittifak ederseniz edin, önümüzü kesemezsiniz. Bizim arkamızda Gümüşhane var, önümüzü kesemezsiniz. Dediler ki Orta Anadolu’da MHP’yi destekleyin, desteklediler ama ne oldu, orada da derslerini aldılar. Sahillerde, başka yerlerde CHP’yi destekleyin dediler. Şimdi de aynı numara içindeler. Şimdi tek başına iktidar olacağım iddiası olmadığı için Kılıçdaroğlu da Bahçeli de Demirtaş da ‘Bir araya gelin de bir şeyler yapın’ diyorlar. Ya üç değil, 12 tanesi bir araya geldi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ne yaptılar? Milletle bir araya gelemeyen, çatı adayı bulsa ne olur, çatı maskotu bulsa ne olur? Şimdi de çatı adayı oldu çatı maskotu. ‘Bir işaret yapacağım’ derken yanlış işaret yapıyor. Değil mi? Yazık. Ona uyup oy veren MHP’li seçmenlere sesleniyorum; en ufak bir şeyi öğrenemeyenden ne beklersiniz? Milletle beraber olun. Bütün Gümüşhanelilere, hangi partimize oy vermiş olursa olsunlar, hepsine sesleniyorum, milletle birlikte yürüyen kadrolara destek verin. Çünkü biz büyük bir imtihanın arifesindeyiz.”

(Sürecek)

Kaynak: aa