KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'da 12 yıllık birikimin üzerine yeniden güçlü ve büyük Türkiye demenin eşiğinde olduklarını belirterek, "Biz büyük Türkiye yolunu yürürken birileri de tuzak kurmakla meşgul, birileri terörle, birileri kumpaslarla, birileri hile ve desiseyle, bazıları da yalanla meşgul ama biz hizmetle meşgulüz, biz millet aşkıyla meşgulüz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Konuşmasına Karabük ve ilçelerini selamlayarak başlayan Davutoğlu, eğer bir millet güneşin altında böyle coşkuyla Başbakanı'nı bekliyorsa o lider için ilk görevin, milletine uyumadan gece gündüz hizmet etmek olduğunu söyledi.

Bugün 56. mitingi gerçekleştirdiklerini, vatanın her köşesini dolaştıklarını ve her yerde büyük coşkuyla karşılandıklarını belirten Davutoğlu, Karabüklülere de coşkulu karşılamaları için teşekkür etti.

Türkiye'nin kritik günlerin arifesinde olduğunu dile getiren Davutoğlu, "7 Haziran'da 12 yıllık birikim üzerine yeniden güçlü ve büyük Türkiye demenin eşiğindeyiz. Biz büyük Türkiye yolunu yürürken birileri de tuzak kurmakla meşgul, birileri terörle, birileri kumpaslarla, birileri hile ve desiseyle, bazıları da yalanla meşgul ama biz hizmetle meşgulüz, biz millet aşkıyla meşgulüz" diye konuştu.

Dün Ordu-Giresun Havalimanı'nı açtıklarını anımsatan Davutoğlu, bunun Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösterdiğini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, "Karadeniz'i bilen bilir, Batı Karadeniz'de de öyledir. Doğu Karadeniz'e gittikçe yalçın dağlar denize doğru iner, önde çılgın coşkulu Karadeniz, arkada yalçın dağlar ve arkasında yiğit mi yiğit Karadeniz insanı. Havaalanı yapacak genişlikte, inilebilecek pist güvenliğinde yer yok. Başkası olsa, eski Türkiye olsa derdi ki 'Madem yer yok Karadenizliler de uçağa binmeyiversin ya da Trabzon'a, Samsun'a kadar gidiversin.' Ama fark şu biz insanımıza hizmeti ayağına getiririz" değerlendirmesinde bulundu. 

-"Hayalleri gerçek kılar, tarih kitabını yazarız"

Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir Avrupa ülkesinin yapmadığını yaptık. Dünyada 3. Avrupa'da ilki yaptık, denizi doldurduk, üzerine pist, terminal yaptık ve denizin üzerinde havaalanı inşa eden ilk Avrupa ülkesi olduk. Onlara kalsaydı 'Bu olmaz' derlerdi. Nitekim Ordu CHP milletvekillerinden biri öyle demiş. 'Mümkün değil' ya da 'Hayal bunlar' derlerdi. Biz hızlı treni getirmeden önce MHP'nin o zamanki Ulaştırma Bakanı, 'Bunu bizim görmemiz mümkün değil, çocuklarımız da görmez de torunlarımız görür' demiş ama şimdi her yerde hızlı tren var mı? Gittikçe Türkiye'ye yayılıyor mu? Aramızdaki fark bu. Biz Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunlarıyız. Fetihten önce Haliç önlerine geldiğinde oraya zincir germişlerdi, başka bir sultan, hükümdar olsa derdi ki 'Girmeyiversin donanma' ama o ne dedi? 'Haliç'i kapattılarsa biz tepeden gemileri yürütürüz, İstanbul'u yine fethederiz.' Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı şeyleri söyledi. Eğer Karadeniz'in dalgaları coşkuluysa biz o dalgalarla barış yaparız, o dalgaların üzerinde toprağı doldururuz, denizin ortasına havaalanı inşa ederiz. Hani hiçbir şeye doğru dürüst aklı ermeyen veya herhangi bir projeyi gündeme getirdiğinde elinde verilen kağıtları zor okuyan Kılıçdaroğlu gibi değil biz hayalleri gerçek kılar, tarih kitabını yazarız."

-"Önce İzmir'i düzene koyun"

Kılıçdaroğlu'nun "çalıntı fikirlerle" 2035'e proje hazırladığını, kendilerinin ise bugün denizin ortasına havalimanı kurduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Ona sormak vakti, bırak bu tür hayali, ütopik projeleri, ki önemli kısmı, şehir projesi dışında merkez ülke kavramı başta olmak üzere bizim hayata geçirdiğimiz projeler, bunlarla uğraşmayı, İzmir sel altında kaldı. Önce İzmir'i düzene koyun da sonra görelim" dedi.

Davutoğlu, Şişli Belediyesinde CHP'lilerin birbirleriyle mahkemelik olduğunu ifade ederek,  şöyle konuştu:

"Allah aşkına bir ilçe belediyesinde birbirine düşen bir kadrodan memlekete hayır gelir mi? Bakın AK Parti kadroları 3 başbakan görev değişimi yaptı, 2 cumhurbaşkanı görev değişimi yaptı, 4 meclis başkanı görev değişimi yaptı ama bir ahlak abidesi olarak her görev değişimi yeni ufuklara götürdü AK Parti'yi. Bunlar Şişli Belediyesinde bir görev değişimi yaptılar akşam sabah kavgalılar. Birbirleriyle kavgalı olan milletle barışık olabilir mi? Şimdi gelip buralarda konuşurlar. Şunu sormak lazım, sizin şu memlekette bir dikili ağacınız var mı, taş üstüne taş koydunuz mu? Bu memleketi 2002'nin karanlık yıllarından alıp da denizin ortasına havaalanı yapacak kudrete kim getirdi? Söylemek vakti geldi, onlar konuşur, AK Parti yapar."

Davutoğlu, mega projeleri hep kendilerinin yaptığını, muhalefet partilerinin de buna heveslendiğini ifade etti.

İstanbul'da yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanının inşa edileceğini, dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünün İstanbul'a yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü olduğunu anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İstanbul'da dünyada ilk, başka yok, 3 katlı tüneli denizin altında inşa ediyoruz. Biz denizin üstünde havaalanı, denizin altında 3 katlı tünel inşa ediyoruz. Denizler bize dost, denizlerle dağlarıyla tepeleriyle bu ülkenin dostuz. Bakın yapacağız demiyoruz, bunları yaptık diyoruz, yapacağız diyoruz. Avrasya Tüneli boğazın altından bitmek üzere, Marmaray'ı bitirdik, Melen Projesi'nde boğazın altından dünyanın en uzun su tünellerinden birini yapıyoruz. Doğu Karadeniz'de dünyanın ikinci büyük çift tüplü tünelini yapıyoruz. Bakın biz dünyayla yarışıyoruz onlar birbirleriyle yarışıyorlar."

(Sürecek)

Kaynak: aa