TRABZON (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, genel seçimlere ilişkin, "Biz, Türk milletinin yarınları için sorumluluğumuzu biliyoruz, önce ülkem, milletim, sonra partim diyoruz. Onun için milli ve İslami refleksleri olan insanların bir araya gelip seçim iş birliğine gitmesi lazım" dedi.

Karabulut, Trabzon kent merkezindeki bir kafede, partisinin milletvekili aday adaylarının tanıtımında yaptığı konuşmada, çözüm süreci konusunda hükümeti ve HDP'yi eleştirerek, terör örgütü PKK'nın silah bırakacağına inanmadığını söyledi.

"PKK, silah bırakmaz çünkü ona bıraktırmazlar" diyen Karabulut, "Türkiye'nin üzerine baskı yapacaklar. Örgütün üstünde bir üst akıl var çünkü böyle yaptıracaklar. Durum vahim. Yiğitleri, mertleri, delikanlıları, hormonsuz Anadolu çocuklarını lütfen milletvekili yapın ve onlar için çalışın" diye konuştu.

Karabulut, şunları kaydetti:

"Biz, Allah'ın izniyle büyük Türk milletinin geleceği, istikbali, parçalanmamak, karanlık günlerde ezik olmamak için yiğitçe, mertçe meşalemizin yanması için TBMM'de olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Mutfakta ayrı pişirmeler vardır, yemekler, garnitürler fazladır, orada başka şeyler devam ediyor. Bizler şimdi bizimle görüşen partilerle çalışmalarımızı, konuşmalarımızı, konsensüslerimizi devam ettiriyoruz. Anketler yapıyoruz. Trabzon'da da yaptıracağız. İç Anadolu ve Ege bölgesini tamamladık, şimdi Karadeniz'de bazı anket çalışmaları yapacağız."

MHP'nin yeni seçilen yönetimini tebrik eden Karabulut, "MHP'de kardeşlerimiz var. 46 yıllık siyasi yaşamında 11. Olağan Kurultayı'nı yapan MHP var. MHP ile yol yürüyüşü yapan, yeni seçilen kadrosunu tebrik ediyorum. Allah hayırlara vesile etsin. Biz çalışmalarımız içerisinde kendilerine de söyledik, hepsine söylüyoruz, partimizin logosu var, ismi var kökleşmiş. Biz, Türk milletinin yarınları için sorumluluğumuzu biliyoruz, önce ülkem, milletim, sonra partim diyoruz. Onun için milli ve İslami refleksleri olan insanların bir araya gelip seçim iş birliğine gitmesi lazım" diye konuştu.

BBP'nin seçime tek başına girecek şekilde çalışmalarını da sürdürdüğünü belirten Karabulut, seçmenlerden BBP'nin milletvekili adaylarını desteklemelerini istedi.

Karabulut, konuşmasının ardından BBP Trabzon milletvekili aday adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: aa