ZONGULDAK (AA) - BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar,  Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle ilgili, "Tezkere, Türk ordusunun sınır güvenliğine yönelik kaygıları bertaraf etme yerine bizim dışımızdaki bir takım çevrelerin can güvenliğini korumak için tahsis edilmişse bunun karşısındayız" dedi.

Yanar, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı'nın bir otelde düzenlenen istişare toplantısında, Türkiye'nin bilinmez yollara götürüldüğünü iddia ederek, bunu vatandaşın takdirine bıraktığını söyledi.

Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların sürdüğünü anımsatan Yanar, şöyle konuştu:

"Türk ordusunun tezkeresi olmalı. Ordumuz, sınır güvenliğini tehdit eden girişime karşı rahat hareket edebileceği bir yetkiye sahip olmalıdır. Buna bizim itirazımız yok. Tezkere, Türk ordusunun sınır güvenliğine yönelik kaygıları bertaraf etme yerine bizim dışımızdaki bir takım çevrelerin can güvenliğini korumak için tahsis edilmişse bunun karşısındayız. Biz iç savaş nedeniyle mağduriyeti olanlar için duyarlılık ortaya koyduk. Sınır kapılarımızı açtık. Savaş mağduru insanların sınırlarımızdan içeriye girmesini sağladık. Her türlü insani yardım yapmak için şartlarımızı seferber ettik. Buna söylenecek sözümüz yok. Bunun dışında yaşanan gelişmeleri de kabul etmiyoruz. Milletimiz ve ülkemiz sahipsiz değildir."

Konuşmaların ardından istişare toplantısı basına kapalı devam etti.

Kaynak: aa