GÜMÜŞHANE (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İnanıyorum ki Gümüşhane, Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdiği desteğin de üzerine çıkacak ve yeni Türkiye'nin taşlarını kendine yakışır şekilde koyacak" dedi.

Işık, AK Parti'nin Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin her yerinden gelen vatandaşlara teşekkür ederek, "Siz değerli hemşehrilerime, bilge lider, yeni Türkiye'nin Başbakanı Prof Dr. Ahmet Davutoğlu'na sahip çıktığınız için bağrınıza bastığınız için 'yürü, biz de seninle beraber yürüyeceğiz' dediğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kocaeli'de AK Parti İl Başkanlığı görevinde bulunduğunu ardından iki dönem milletvekilliği yaptığını anımsatan Işık, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tasvibiyle, talimatıyla ve oluruyla aranızdan çıkmış bir kardeşiniz olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı görevini aldım. 62. hükümette de bilge adam Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun kabinesinde hem Kocaeli'nin hem de Gümüşhane'nin bakanı olarak görevime devam ediyorum. Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de Sayın Başbakanımıza bu onurlu görevi tevdi ettiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Işık, AK Parti'nin, Gümüşhane'nin bir köyünden çıkan delikanlıyı bakan yaparak millete ne kadar büyük önem verdiğini gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun için de Gümüşhane'nin bu seçimde AK Parti'ye bugüne kadar verdiği desteğin de üzerine çıkarak, yeni bir rekoru hayata geçirmesini istiyorum. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Gümüşhane hazır, Türkiye hazır, hedef yeni Türkiye, hedef başkanlık sistemi, hedef yeni anayasa. İnanıyorum ki Gümüşhane, Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdiği desteğin de üzerine çıkacak ve yeni Türkiye'nin taşlarını inşallah kendine yakışır şekilde koyacak."

Kaynak: aa