DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - ÖMER FARUK CEBECİ - AK Parti Düzce milletvekili adayı Ayşe Keşir, kadınların artık başörtüleriyle Parlamento'ya girebileceğini belirterek, "Onun için bu seçim çok kıymetli. Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını tam olarak kullandığı seçimler olarak tarihe geçecektir" dedi.

Keşir, babaocağı Kavakbıçkı köyünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düzce'nin TBMM'ye 3 milletvekili gönderdiğini, seçilmesi halinde kentin ilk kadın milletvekili olacağını belirtti.

AK Parti'nin İstanbul teşkilatının kurucuları arasında bulunduğunu anlatan Keşir, "Bürokraside görev alabileceğimizi düşünmedik. 'Bugün yarın başörtüsü sorunu çözülür, milletvekili olabiliriz' diye hayal ederek bu yola çıkmadık. Sadece çocuklarımız için daha iyi bir gelecek hazırlamayı amaçladık. Bu anlamda 12-13 yılda geldiğimiz nokta, hayal bile edemeyeceğimiz bir nokta" diye konuştu. 

Fatma Şahin'in bakanlığı döneminde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında danışman olarak görev yaptığını anlatan Keşir, "Bu, çocukken, genç kızken, 1987'de meydana gelen başörtüsü olaylarında hayal edemediğimiz bir durumdu ama çok şükür, hem bakan danışmanlığı dönemimde hem de parti teşkilatındaki görevimizde Türkiye'nin dört bir yanına hizmet etme fırsatımız oldu" ifadesini kullandı.  

Keşir, "Başörtüsü sorunu, sadece bir seçkinci grubun ürettiği bir sorun" değerlendirmesinde bulunarak, "O grubun dışında da kimsenin sorunu değil. Vatandaş için önemli olan işi yapıp yapmadığınız. Vatandaş kendine gelen hizmete bakıyor. Biz de partimizden aldığımız güçle, büyüklerimizden öğrendiğimiz yol ve yöntemle sadece işimizi yapıp devam etmeye çalıştık" dedi. 

-"Bu seçim tarihe geçecek"

Kılık kıyafet yönetmeliklerinde son yıllarda yapılan değişikliklere değinen Keşir, şunları kaydetti:

"Artık Türk kadını 1934'te verilen seçilme hakkını 2015 seçimlerinde tam olarak kullanabilecek. Bu seçimler, benim için bu anlamda çok kıymetli. Türk kadını seçme ve seçilme hakkını elde etti ama bugüne kadar hep seçme hakkını kullanıyordu. İlk defa seçilme hakkını kullanabilecek. Partimin gösterdiği 99 kadın adayın 45'i başörtülü. Bu arkadaşlarımızın hatırı sayılır çoğunluğu mevcut aritmetikle seçilecek bölgelerden aday. Parlamentomuz, kadını kendi içinde ayıran, ayrımcılık yapan parlamento olmaktan çıkacak, sadece yarınların Türkiyesini, yeni anayasayı inşa edecek, başkanlık sisteminin altyapısını kuracak bir parlamento olacak kanaatindeyim."

AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar kadın erkek omuz omuza siyaset yaptıklarını vurgulayan Keşir, "Şimdi bu, Parlamento'ya taşınmış olacak. Kadınlar, bir mevzuat ayrımcılığından dolayı başörtüleriyle Parlamento'da değildi. Artık bu da aşıldığına göre kadınlar, Parlamento'da, karar alma mekanizmalarında başörtüleriyle siyaset yapabilecekler, onun için bu seçim çok kıymetli. Bu seçim, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını tam olarak kullandığı seçimler olarak tarihe geçecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: aa