BOLU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Bizim bu seçimlerde en çok üstünde durduğumuz konu seçim güvenliğidir, ıslak imzalı tutanakları almak her CHP’li sandık görevlisinin birinci sorumluluğudur" dedi.

 Akkaya, partisinin Bolu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Sandık Sorumluları Eğitim Programı"nda yaptığı konuşmada, seçim öncesi  Türkiye'nin dört bir tarafında gece gündüz demeden çalıştıklarını, bunu meyvesini toplayacaklarını söyledi.

Şu ana kadar ki en önemli sorunlarının sandığa sahip çıkılmaması olduğunu dile getiren Akkaya, sandıkların güvensizliği kuşkusunun her gün haberlere yansıdığını iddia etti. 

Akkaya, seçimlerde sandık görevlilerine önemli işler düştüğünü vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bizim bu seçimlerde en çok üstünde durduğumuz konu seçim güvenliğidir, ıslak imzalı tutanakları almak her CHP’li sandık görevlisinin birinci sorumluluğudur. Ne kadar sahtekarlık yapılırsa yapılsın, sandıkta ne kadar oyunlar oynamaya çalışırlarsa çalışsınlar ıslak imzalı tutanaklar bizde odluğu sürece çok fazla sonucun değişmeyeceğini hepimizin bilmesi lazım.  Birbirine güvenen bir ekip anlayışı içinde yapılan çalışmalarda başarı kaçınılmazdır."

Son dakikaya kadar sandıkların terk edilmemesini isteyen Akkaya,  "Sadece bizim oylarımızın değil, diğer partilerin oylarının takibi de çok önemli. Kendi oylarımıza bakıyoruz. Diğer az oranda oy alan partilere bakmıyoruz. Onların oylarının da malum zihniyete aktarıldığını görüyoruz" diye konuştu. 

- "Oy oranımız yüzde 32'lerde"

Akkaya, kamuoyu araştırmalarına göre CHP'nın oyunun yüzde 32'lerde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

 "Biz onlara ne 'AK Parti' ne 'AKP' diyoruz. Çünkü onları hak etmiyorlar. Malum zihniyetin oyunun bizim de altımızda olacağını göreceksiniz. Her gittiğimiz yerde bunu görüyoruz. Ben geçtiğimiz 10 gün doğudaydım. Daha önce 'gidilmez' denilen yerlerde halkımızın ilgisini  gördükçe umudumuz daha da artıyor. Belki o illerin birçoğunda milletvekili çıkartamayacağız ama iddia ediyoruz, biz orada çok sayıda milletvekili çıkartacağız. Oyumuzun da yükseldiğini göreceğiz."

CHP'nin seçim beyannamesine değinen Akkaya, şunları kaydetti:

"Bu dönem 200 sayfalık seçim bildirgemizde, 30 başlıkta Türkiye’nin bütün sorunlarını ortaya koyan çözüm sunduk. CHP'nin tarihinde ilk kez bu kadar halka dokunan ve halkın sorunlarını ortaya koyan, çözüm önerileri yapan, ayakları yere basan projeler var. Bunu herkes biliyor.  En son yüzyılın projesi olarak açıkladığımız projede, Türkiye’nin makus talihini yenecek, bu bölgeyi dünyanın en önemli ülkeleri haline getirecek, yoksulluğu azaltacak ve üreten Türkiye’yi yaratacak. Buna hepimiz inanmalıyız. CHP’nin projeleri gerçekten son dönemlerde yaşadığımız sürece baktığımız zaman bütün halkımızın ve yurttaşlarımızın sorunlarını problemlerini çözecek niteliktedir."

Kaynak: aa