TRABZON (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "AK Parti 12 yıl sonra bu seçimde sadece kendisini savunacak. CHP böyle bir seçimde yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla ilgili sorunları çözecek projelerle toplumun karşısına çıkacak" dedi.

Seçim hazırlıkları çerçevesinde kente gelen Bekaroğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde (TGC) düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla hafta sonu Trabzon'da yapacakları programlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Bekaroğlu, 7 Haziran'daki genel seçimlerin Türkiye için önemine değindi.

AK Parti'nin 12 sene önce iktidara geldiğini dile getiren Bekaroğlu, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidara geldiğinde üç iddiası vardı. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Oysa ki 12 yıl sonra bu konudaki manzara ortada. Yolsuzlukla ilgili hiçbir şey söylemiyorum. AK Parti'nin şu anda  24 saat görevi yolsuzlukla ilgili iddiaların üstesinden gelmek, onları savunmak. Yasaklarla ilgili de AK Parti'nin çok önemli bir trafiği var. AK Parti 2007 ile 2010'daki anayasa değişikliğinden sonra Türkiye'de yeni bir yasaklar dönemi başlattı. Geçtiğimiz dönemde Meclis'ten geçen yasada kuvvetli şüpheden makul şüpheye geri dönüşü yaşadık. Şu anda Meclis gündeminde bulunan güvenlikle ilgili yasa Türkiye'de yeni bir yasaklar dönemini ortaya koyuyor. Yoksulluk konusunda ise AK Parti ülkede yoksulluk siyaseti yapıyor."

Bekaroğlu, seçime böyle bir ortamda girildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"AK Parti 12 yıl sonra bu seçimde sadece kendisini savunacak. CHP böyle bir seçimde yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla ilgili sorunları çözecek projelerle toplumun karşısına çıkacak. En önemlisi de AK Parti'nin yaptıklarını yapmayacak. CHP genel seçimde herkesin içinde yer alabileceği yeni bir demokrasi projesiyle çıkacak. Geçmişi, bugünü elbet konuşacağız ama esasen yarını işaret ederek yeni bir seçime gireceğiz."

Seçimlerle ilgili CHP'nin hazırlıklarının devam ettiğini vurgulayan Bekaroğlu, "Trabzon'da yapacağımız toplantılar seçim hazırlığı toplantılarıdır. Değişik toplum kesimlerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini o kesimlerden dinleyerek, seçim bildirgemize taşıyacağız. Seçime hazırız ve 2015 seçimleri umuyorum ki bu gidişe dur diyecek bir seçim olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa