TRABZON (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "Sorunların çözülebilmesi için sosyal demokrat bir partiye ihtiyaç var" dedi.

Bekaroğlu, partisinin Trabzon il başkanlığında düzenlenen programda partililerle bayramlaştı. Bekaroğlu, burada yaptığı konuşmada, ülke tarihinde hiç görülmediği kadar gerginlik ve iç kutuplaşma yaşandığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Neredeyse çatışmanın eşiğine geldik ama Türkiye'de bu gerilim, bu kimlik siyaseti artık halkın taşıyabileceği noktayı ve sınırı çoktan geçti. Eğer bu şekilde siyaset devam ederse Allah korusun önümüzdeki dönemlerde çok ciddi toplumsal çatışmalar olabilir. Artık millet bu kimlik siyasetinden bıktı. Kimlikler arasında gerginlikler, AKP'nin politikalarıyla asla çözülemez. Bu sorunların çözülebilmesi için sosyal demokrat bir partiye ihtiyaç vardır."

- Toplantıda gerginlik

Bekaroğlu'na konuşmasının ardından, soru sormak isteyen ve 2011 genel seçimlerinde CHP Trabzon Milletvekili aday adayı olan Osman Şahinler'e, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan sözlü müdahalede bulundu. 

Salonda basın mensuplarının bulunduğunu hatırlatan Karan, "İçeride sohbet ederken sorunuzu sorarsınız. Burası bayramlaşma yeri, siyaset yeri değildir. Size soru sorma hakkı vermiyorum. Partide, kimse basın üzerinden konuşamaz" dedi.

Kısa süreli gerginliğin ardından basın mensupları salondan çıkarıldı.

Kaynak: aa