KASTAMONU (AA) - CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 7 Haziran genel seçimlerine ilişkin, "HDP yüzde 13'le barajı aştı. Bizden en az 3 puan gitti diye düşünüyorum. Bu 3 puanın önümüzdeki seçimlerde geri döneceğini hesaplıyoruz" dedi.

Bayır, Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi'nde partilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, seçim döneminde derslerini çok iyi çalıştıklarını, çalmadık kapı ve sıkmadık el bırakmadıklarını anımsattı.

Geçen seçimde CHP'nin alması gereken oyun yüzde 28-29 olması gerektiğini ifade eden Bayır, şöyle konuştu:

"Bunları geçen seçim için söylüyorum. Ne oldu da sandıkta yüzde 25 olduk. Bazı CHP'li arkadaşlar, 'Bu uzun adam tek başına diktatör olmasın' diye, 'eğer HDP Doğu ve Güneydoğu'da barajı aşamazsa diktatör olacak' anlayışıyla ne yazık ki kendi partimizin içinden bir kesim arkadaş, yüzde 3-4 gibi arkadaş, el altından HDP'ye oy kaçırdı. Yani bir ailede 5 kişi varsa 2 oyu oraya kaçırdı." 

- "Cumhuriyet Halk Partisi Hilal-i Ahmer Cemiyeti değildir"

Bayır, sonucun matematik açısından doğru gözükebildiğini ancak kendisine göre doğru olmadığını dile getirdi.

"Cumhuriyet Halk Partisi Hilal-i Ahmer Cemiyeti değildir" diyen Bayır, "Cumhuriyet Halk Partisi Kızılay da değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, çıkar kendi oyunu aslanlar gibi alır. Partili olmanın gereği de mensubu olduğun altına imza attığın üyelik formuna sahip olmaktan geçer. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyseniz oyunu CHP'den başkasına gerekçen ne olursa olsun vermemelisin. Bu bölgede fazla olduğunu zannetmiyorum. Bizde özellikle sahil bölgelerinde bu oldu ve bu biraz da abartıldı. HDP yüzde 13'le barajı aştı. Bizden en az 3 puan gitti diye düşünüyorum. Bu 3 puanın önümüzdeki seçimlerde geri döneceğini hesaplıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve partililer katıldı.

Kaynak: aa