BAYBURT (AA) - CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "7 Haziran seçim sonuçlarına baktığımız zaman aslında geldiğimiz bugünkü nokta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanlış politikalarından dolayı" dedi.

Koalisyon görüşmeleri süreci hakkında partililer ve vatandaşlara bilgi aktarmak üzere Bayburt'a gelen Tarhan, CHP İl Başkanlığında partililere hitap etti.

Tarhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "7 Haziran seçim sonuçlarına baktığımız zaman aslında geldiğimiz bugünkü nokta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanlış politikalarından dolayı. Muhalefet olarak bugün sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ni değerlendirmek doğru değil" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde birinci parti çıkmasının ardından CHP liderinin MHP liderine çağrıda bulunduğunu belirten Tarhan, "Yüzde 41 ile AKP 7 Haziran seçimlerinden çıktı. Genel başkanımız öncelikli olarak Türkiye'nin sorunlarını iyi bildiği için, iyi hakim olduğu için 'gelin birlikte uzlaşarak güçlü bir hükümet kuralım' dedi. Ne yazık ki MHP yaklaşmadı" diye konuştu.

Tarhan, Türkiye'de bir değişim, dönüşüme ihtiyaç olduğunu öne sürerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gencecik çocuklarımızı toprağa gömüyoruz, canımız acıyor artık. Nedir? Tek bir hedef var, bir ailenin servetini korumak, bir adamın koltuğunu korumak. Demokratik bir ülkeye müdahale ediliyor. Onun için bütün vatandaşlarımıza sorumluluk düşüyor. Toplumsal barışa ihtiyaç var. Birliğe, beraberliğe ihtiyaç var. Hepimize sorumluluk düşüyor, evet, Türkiye'de muhalefet partilerine sorumluluk düşüyorsa herkese sorumluluk düşüyor. MHP Genel Başkanı'nın yaptığı hatalar ülkeyi bu noktaya getirdi. Bu seçimde gereği neyse yapılmalı. Önümüzde sandık var. Karamsar olmamamız gerekiyor. Sandıkta gereken ders verilirse onlar da aklını başına toplarlar diye düşünüyorum."

Kaynak: aa