BAYBURT (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Mihat Matkap, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında işsiz yurttaş kalmayacak, herkes iş güç sahibi olacak" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bayburt'a gelen Matkap, partisinin il başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin önümüzdeki dönemin seçimleriyle ilgili çalışmaları başlattığını, bu kapsamda 15 Kasım Cumartesi günü Giresun'da Karadeniz Bölge Toplantısı yaptıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin önümüzdeki seçimlere iddalı hazırlandığını belirten Matkap, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyaseti algılama anlayışı ile AK Parti'nin algılama anlayışı arasında çok ciddi farklılıklar var. Bu konuda ciddi bir çalışma sergiliyoruz. Siyasetin temel işlevi, temel görevi yurttaşların yaşam standartlarının gelişmesi adına hazırlanan projelerin yarıştığı bir alana dönüşmeli, bütün hedefimiz o. Bu nedenle ilk etapta etnik kimlikler üzerinden siyaset yapmayı bitirmek istiyoruz. İnançlar üzerinden, yaşam tarzları üzerinden siyaset yapılmamalıdır. Bu konuda elimizden gelen her çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin önümüzdeki seçimlerle ilgili seçim manifestosunun hazırlandığını da kaydeden Matkap, şöyle devam etti:

"Öncelikleri hemen hemen belli oldu. Bir kısmını şöyle anlatabiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında işsiz yurttaş kalmayacak, herkes iş güç sahibi olacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında asgari ücretliden vergi alınmayacak. Yine önemli sorunlardan biri yüksek öğrenimdeki öğrencilerimizin yurt sorunu. Bu sorunu 2 yılda bitirmeyi taahhüt ediyoruz. İki yıl içinde yurda yerleşmeyen öğrenci kalmayacak. Bir diğer taahhüdümüz, sözümüz Türkiye'de atanamayan öğretmen kalmayacak, bütün öğretmenlerin ataması yapılacak."

Matkap, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara gelmesi durumunda mevcut sosyal yardımların artarak devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Şu an muhtaç yurttaşlarımıza yapılan yardımlar söz konusu. Kesilir endişesini yaymak istiyorlar. Bunun tam tersini söyleyelim. Muhtaç olanlara dağıtılmakta olan yardımlar yüzde 50 artırılacak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun sözünü veriyoruz. Türkiye'de çok beğenilen ama yeterince anlatamadığımız, anlatma konusunda zaman sıkıntısı yaşadığımız aile sigortası da kesinlikle hayata geçecek. Onun dışında gerek özürlü insanlara verilen yardımlar, gerek onların bakıcılarına verilen yardımlar, ayrıca şehit gazi yakınlarına verilen yardımlar, dullara verilen yardımlar yüzde 50 artırılarak devam edecek."

Kaynak: aa