TRABZON (AA) - CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Erdi Çakır, Trabzon'daki birinci sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto etmek amacıyla Trabzon İl Başkanlığında yaptıkları "işgal" eyleminin, partilerine demokrasi gelene kadar süreceğini söyledi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partilerinde milletvekili aday adaylarının belirlenmesinde kontenjan uygulamasına tepki göstermek amacıyla Trabzon İl Başkanlığında "işgal" eylemi başlattıklarını belirterek,  "CHP Gençlik Kolları olarak tüm görevlerimizden azade şekilde CHP Trabzon İl Başkanlığını işgal etmiş bulunmaktayız. Bu işgalimiz, CHP Trabzon örgütüne adalet, demokrasi gelene kadar devam edecektir" dedi.

Kontenjan uygulamasının geri çekilmesi için açlık grevi dahi yapabileceklerine işaret eden Çakır, "Gerekirse eylemimize açlık greviyle devam edeceğiz ama demokrasiye olan inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Biz oradayız, gücü yeten bizi oradan atsın ama gücü yetemeyen insanlar da bu partiden milletvekili adayı olmasın" şeklinde konuştu.

Çakır, eylemlerinin halen sürdüğünü belirterek, "Eylemimiz tüm şiddetiyle devam ediyor. Parti binamızda arkadaşlarla toplantı yapacağız. Gençler olarak Ankara'ya gitme düşüncemiz var. İsteklerimizi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ileteceğiz. Genel başkanımız isteklerimizi kabul etmezse açlık grevi yapabiliriz. Genel Merkezimizden milletvekili aday adaylarının belirlenmesi sürecinde Trabzon'da ön seçim kararı uygulanmasını ve kontenjan uygulamasının kaldırılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kontenjan uygulamasına tepki göstermek amacıyla bir işhanındaki CHP Trabzon İl Teşkilatı'nın girişini masa ve sandalyelerle kapatarak barikat kuran ve parti yöneticilerinin içeri girmesine izin vermeyen gruptakilerin eylemi sürüyor.

İşhanının dış cephe duvarına, "CHP Trabzon İşgal edilmiştir" yazılı afiş asan gruptakiler, geceyi parti binasında geçireceklerini bildirdi.

Kaynak: aa