ÇORUM (AA) - TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Çözüm Sürecinin kalp krizi geçirdiği yönündeki açıklamasına ilişkin, "Çözüm Süreci kalp krizi geçirmiyor. Muhtemelen 'barajı aşamayacağız' diye HDP kalp krizi geçiriyor olabilir. Ortada bir kriz hadisesi var da bu, bizimle ilgili değil"  dedi.

Çorum Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret eden Uslu, burada, AK Parti'nin gerçekleştirdiği yatırımları ve yapılan hizmetleri anlattı.

Gazetecilerin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün akşam katıldığı bir televizyon programında "Çözüm Süreci kalp krizi geçiriyor" yönündeki açıklamaları hatırlatması üzerine Uslu, "Çözüm Süreci kalp krizi geçirmiyor. Muhtemelen 'barajı aşamayacağız' diye HDP kalp krizi geçiriyor olabilir. Ortada bir kriz hadisesi var da bizimle ilgili değil bu. Bence HDP burada bir sağlık kontrolünden yani akıl sağlığı kontrolünden geçse iyi olur" diye konuştu.

Uslu, sivil siyasetin, şiddetle arasına mesafe koyması gerektiğine vurgu yaparak, "Oysa yaptığı açıklamada 'terör olayları devam edecek', 'saldırılar devam edecek', 'şiddet devam edecek' diyen bir kişinin hele hele siyasi karar süreçlerini Kandil'e endeksli yürüten bir siyasi hareketin bizi itham etmeye hakkı da yok, haddi de değil" ifadesini kullandı.

Seçim yatırımı yaptıklarına ilişkin eleştirilere değinen Uslu,  iktidara geldiklerinde Türkiye'de olağanüstü hali kaldırdıklarını belirterek, devlet güvenlik mahkemeleri ve özel yetkili mahkemeleri kaldıranın da AK Parti hükümeti olduğuna dikkati çekti.

Uslu, Milli Güvenlik Kurulunu sivilleştirdiklerini ve askeri yargının yetki alanını daralttıklarını belirterek, AK Parti hükümetleri döneminde yapılan değişikliklere işaret etti.

- "Kandil'den bakınca böyle gözüküyor olabilir" 

Bu kararların hiçbirinin seçim ortamında alınmadığını dile getiren Uslu, "Bunlar seçim ortamı dışı, telaşsız ortamlarda düşünülerek, tartışılarak alınmış kararlardır ve tutup da Çözüm Sürecini 3 yıldır, 5 yıldır konuşan, tartışan bu konuda kamuoyunu olgunlaştırmaya çalışan bir siyasal hareketi , 'Çözüm Süreci kalp krizi geçiriyor' diye itham etmek için adamın Türkiye'de bugüne kadarki gelişmeleri ya yok sayacak bir akıl sorunu olması ya da görmezden geliyor olması lazım" şeklinde konuştu.

"Kandil'den bakınca böyle gözüküyor olabilir" diyen Uslu, Türk halkının demokratikleşme konusundaki çabalarını bildiğini söyledi.

Uslu, "Türkiye partisi" olmayı beceremeyenlerin, terörü, şiddeti çatışmayı ve gerilimi kendi varlık sebebi sayanların, çözüm süreci konusunda kendilerine ders verme ya da ithamda bulunma haklarının olmadığını ifade etti.

Çözüm sürecinde, Türkiye'nin ihtiyacı olduğu için, gerçekten "yurtta barış ve cihanda barış" konusundaki söylemi gerçekleştirme çabasında, samimi ve içtenlikle davrandıkları için bu adımları attıklarını belirten Uslu, şunları kaydetti:

"Bütün hizmetlerin gerçekleştirilmesi teröre yapılan harcamaların son bulmasıyla mümkündür. Bir defa akan kan dursun, gözyaşı dursun. İkincisi teröre yaptığımız harcamalar dursun. Milli Savunma Bakanlığı Türkiye'nin bir numaralı bütçesine sahipken, büyüklük olarak şimdi Milli Eğitim Bakanlığı bir numaralı bütçesine sahiptir. Onun için eğitime çok ciddi yatırım yapılmıştır. Terör bütünüyle durduğu zaman, bütünüyle tehdit olmaktan çıktığı zaman çok daha güllük, güneşlik olacak. Türkiye. Çok daha toplumsal barışın nimetlerinden yararlanmış olacak. Türkiye, terör tehditlerinden bütünüyle kurtulduğu zaman çözüm süreci daha iyi ilerleyecek, daha hızlı işleyecek ve kimsenin bu ülkede canı yanmayacak, yüreği yanmayacak, ocaklar sönmeyecek."

Uslu, milletin gereken dersi sandıkta vereceğini dile getirerek, terör tehditlerinden bütünüyle kurtulan Türkiye'de çözüm sürecinin daha iyi ve daha hızlı işleyeceğini söyledi.

Bu ülkede terörü muhalefet etmeyi zannedenlerin seçimlerde gereken dersi alacağını ifade eden Uslu, "7 Haziranda aldıkları ders sayesinde oturup sivil siyaset yapmak ne demek, şiddetle siyaset arasına kalın çizgiler koymak, şiddetten uzak durmak, şiddeti övmekten kendini alıkoymak ne demek, bunu öğrenmiş olacaklar" dedi.

Kaynak: aa