SAMSUN (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 27 Mayıs askeri darbesinin ızdıraplarına muhatap olanlarının ellerinin, bu kara günü bu millete yaşatanların yakalarında olacağını belirtti.  

Uysal, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Samsun'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Mayıs ayının, milletin tarihinde hem büyük sevinçlerin ve heyecanların hem de acıların yaşandığı bir ay olduğunu dile getiren Uysal, 27 Mayıs askeri darbesiyle ilgili, "Bu kara günü bu millete yaşatanların, milletin evlatlarına yaşatanların, dünyadaki ömürleri kadar ahir dünyada da, bu milletin, bu ızdıraplara muhatap olmuş olanların iki elleri yakalarında olacaktır" ifadesini kullandı.

Uysal, bu milleti zincirlere vurmaya çalışanlara karşı aynı ruh ve inançla yine milletin önünde olduklarını vurgulayarak, "Demokrasiyi sözleriyle değil aynı zamanda ruhuyla da içselleştirmiş, hürriyetçi demokrasiyi iliklerine kadar hisseden, bu ülke için demokrasiyi milli güvenlik şemsiyemiz olarak varsayan bir hareket olarak, bugün bu ızdırapların ışığında, vatan sevdamızın kılavuzluğunda yeniden büyük Türkiye'ye Demokrat Parti idealini söyletmek adına bir büyük çağrı yapıyoruz, çaba veriyoruz" diye konuştu.

- "Hukuk, idam edilmeye çalışılıyor"

Hukukun 27 Mayıs sonrası idam edildiğini vurgulayan Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Bugün de bu büyük ülkede, hukukun idam edilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bu ülkede kadrolu seçmenler ortaya çıkarmak adına, insanları ne kadar yoksullaştırırsak, o kadar kendilerine siyasal bir taban oluşturacağını düşünenlere inat, bu milletin demokrasi eliyle sahip olduğu zenginlikleri eşit bir ortak paydada paylaşacağı, herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'yi, herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye'yi, 'Bizlere mahkumsunuz' diyenlere, 'Yolsuzluklara mahkumsunuz' diyenlere inat, 'Mahkum değilsiniz, başka bir Türkiye mümkün' diyerek milletimizin önündeyiz."

Uysal, daha sonra esnafı ziyaret etti.

Kaynak: aa