ÇORUM (AA) - Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in inançlı, ahlaklı, dürüst, dobra, vicdanlı, mücadeleci, başarılı bir siyasetçi olduğunu belirterek, "Meral Akşener Hanımefendi'ye dönük ahlaksız ve hukuk dışı, çirkef ithamları ve bu ithamları destekleyenleri şiddetle kınıyorum" dedi.

Bozdağ, Alaca Belediyesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Akşener'e yönelik iddiaları değerlendirdi. 

Akşener'in başarılı bir siyasetçi olduğunu dile getiren Bozdağ, "Meral Akşener inançlı, ahlaklı, dürüst, dobra, vicdanlı, mücadeleci, başarılı bir siyasetçidir. Meral Akşener hanımefendiye dönük bu ahlaksız ve hukuk dışı çirkef ithamları ve bu ithamları destekleyenleri ben şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye'de siyaseti dizayn etmek için hukuk dışı ve ahlak dışı operasyon döneminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu dik duruşla sona erdiğini belirten Bozdağ, artık Türkiye'de bundan sonra kasetle, ahlaksız ve hukuk dışı yöntemlerle hiç kimsenin, siyasetçileri, siyaseti, devleti, başka şeyleri dizayn etme imkan ve fırsatı bulamayacaklarını vurguladı.

Bu devrin tamamen kapandığının altını çizen Bozdağ, "Bu ahlaksızlığı yapanlar kapanmış bir devrin kapandığını hala anlamamış olanlardır, öyle tahmin ediyorum. Türkiye'de kirli siyaset dönemi sona ermiştir. Kirli siyaset yapmak isteyenlerin kullandığı malzemeler de onların ellerinde patlamıştır" diye konuştu. 

-"Temiz insanları, kirli insanların kirletmesi de söz konusu olamaz"

Bozdağ, geçmişteki kaset iddialarına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte dik duruş ortaya koymuş olsaydı genel başkanlarının durumu daha farklı olurdu. MHP Genel Başkanı bir dik duruş koysaydı, daha başka olurdu. Maalesef geçmişte bu dik duruş yapılamadı. Bu Türk siyasetinin biraz da ortak sorunu ama Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ortaya koyduğu dik duruşla kasetle siyasetçiye ve siyasete etki devri sona ermiştir. Bundan sonra da bu yol ve yöntemle netice alınması mümkün değildir. Temiz insanları, kirli insanların kirletmesi de söz konusu olamaz."

Kaynak: aa