Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sporcu kardeşimizin, spor dünyasındaki yöneticilerimizin söyledikleri ve hareketleri ile ilgili, vatandaşlarımızın, taraftar topluluklarının sorumlulukları var. Herkes sorumluluğunu bilecek. Ülkemiz adına hoş olmayan görüntüleri yaşamak istemiyoruz artık” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kırklareli’ne geldi. İlk olarak Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, Vali Yaman’dan Kırklareli’de inşaatı devam eden Gençlik Merkezi hakkında bilgiler aldı.
Valilikten yaya olarak ayrılan Bakan Kılıç, Ak Parti Kırklareli il Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, Ak Parti Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Selahattin Minsolmaz ve partililer ile birlikte Kırklareli İstasyon Caddesi’nde bulunan vatandaşlar ile sohbet etti.
Ardından bir restaurant akşam yemeğine katılan Bakan Kılıç, sporda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sporda şiddeti hiçbir şekilde, nereden ve kimden gelirse gelsin kabul etmediklerini dile getiren Bakan Kılıç, "Bu noktadaki çıkartılan yasanında içeriğinin bu tip olayları engelleme noktasında yeterli olduğunu düşünüyorum ancak uygulamasında bazı eksikliler olduğu noktasında düşüncelerimiz olmuş olabiliyor. Bununla ilgili toplantılar yaptık. Bunların üzerinde çalışacağız. Fakat şunu çok iyi bilmemiz gerekiyor. Spor kardeşlik, centilmenlik, birliktelik ruhunun tezahürüdür. Bu şekilde birbirimize karşı olan davranışlarda dikkatli olmamız gerekiyor. Herkesin burada sorumluluğu var. Sporcu kardeşimizin fair-play, spor dünyasındaki yöneticilerimizin söyledikleri ve hareketleri ile ilgili, vatandaşlarımızın, taraftar topluluklarının sorunlulukları var. Herkes sorumluluğunu bilecek. Ülkemiz adına hoş olmayan görüntüleri yaşamak istemiyoruz artık" ifadelerini kaydetti.
Bakan Kılıç, konuşmanın ardından Kırklareli’de bulunan basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirerek şehirden ayrıldı.
Kaynak: iha