ÇORUM (AA) - Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Şahin ile AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı eski Özel Kalem Müdürü Berat Uzun, AK Parti Çorum İl Başkanlığına milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Şahin, il başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ile parti yöneticilerinin, AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren siyasette samimiyetin, dürüstlüğün ve şeffaflığın dilini önemsediklerini, kendisinin de aynı yoldan yürüyerek, Çorum'a ve Türkiye'ye hizmet etmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin ve Çorum'un geleceği adına, üzerine düşen sorumlulukların bilincinde olduğunu dile getiren Şahin, "Bu sorumlulukları yerine getirebilmek ve şehrimizin gelişimini sürdürebilmek için hepimiz gönül birlikteliği içerisinde hareket etmemiz gerekmektedir. El birliği ile hep birlikte başarımızı devam ettireceğiz. Bir olacağız, diri olacağız ve iri olacağız. Biz birbirimize güvendiğimizde, bir ve beraber olarak, kardeş olarak birbirimize kenetlendiğimizde her engeli aşacak ve büyük Türkiye’nin inşasında Çorumumumuz yerini almasına katkı sağlayabileceğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Şahin, konuşmasının ardından başvuru belgelerini İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan'a teslim etti. 

- Berat Uzun da adaylığını açıkladı 

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı eski Özel Kalem Müdürü Berat Uzun da milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Partide düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Uzun, Çorum'da doğup, büyüdüğünü ve memleketine vefa borcunu ödemek için hizmet etmeye talip olduğunu söyledi.

"İstikrar sürsün yeni Türkiye daha da büyüsün” sloganıyla göreve talip olduğunu belirten Uzun, AK Parti kadrolarında çeşitli görevler üstlendiğini, Çorum'u en iyi şekilde temsil etmek için hemşehrilerinden vekalet istediğini kaydetti. 

Uzun, konuşmasının ardından başvuru belgelerini İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan'a teslim etti. 

Kaynak: aa