SAMSUN (AA) - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, çağrılarının Karadeniz'de önemli bir karşılığının olacağını düşündüklerini söyledi.

HDP'nin Samsun milletvekili adayı da olan Altınörs, partisinin Samsun il teşkilatınca bir düğün salonunda düzenlenen ''Samsun Halkı Yeni Yaşam Adaylarıyla Buluşuyor'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, HDP'yi Samsun'da büyütmek, tüm Karadeniz'e taşımak ve ezilenlerin mücadelesine katkı sunmak için aday olduğunu anlattı.

HDP'nin barış, demokrasi, özgürlük ve emeğin savunucusu bir parti olduğunu belirten Altınörs, "Karadeniz, yoksul ve ezilen milyonların yaşadığı bir bölge. HES projeleriyle tarımın ve hayvancılığın yok edildiği bir bölge. HDP'nin çağrılarının Karadeniz'de önemli bir karşılığı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Altınörs, HDP'nin fakirin yanında olacağını savunarak, "Parti olarak belli bir oranda suyu ve elektriği ücretsiz olarak halkımıza sunacağız.  Elektrik, ısınma ve su sorunu olmayacak. Bu, bir sosyal haktır. Biz bu hakkı vereceğiz. Biz bu ülkede barışı hakim kılacağız. Paraları, kaynakları silaha, savaşa değil tarıma harcayacağız.  Öldürmeye değil insanları geliştirmeye para harcayacağız.  HDP Türkiye'nin yeniden birleşme hareketidir" ifadelerini kullandı.

Beksav müzik topluluğunca hazırlanan Karadeniz HDP seçim müziğinin de tanıtıldığı etkinliğe, Samsun milletvekili adayları Makbule Efe Baysal, İlhan Cüre, Sait Kocaman, Ahmet Çağın, Emine Çepni ve  Saliha Alaca ile partililer katıldı.

Kaynak: aa