SİNOP (AA) - Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 23. yılı nedeniyle Gerze ilçesinde anma programı düzenlendi.

Gerze Meslek Yüksekokulunca gerçekleştirilen anma programı, katliamda ölen 613 kişi anısına saygı duruşundu bulunulması ile başladı. İstiklal marşı'nın okunması sonrasında katliama ilişkin hazırlanan film gösterildi.

Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencileri adına konuşan Nurettin Rudolf Güler, bugün yaşanan hüznün derecesinin tarifinin mümkün olmadığını söyledi.

Hocalı'da yaşanan katliamın hala hafızalardaki yerini koruduğunu vurgulayan Güler, "Yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri rahmet anıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi'nde yaşanan elim olayın da kendilerini üzdüğüne değinen Güler, "Bizler gibi üniversite öğrencisi olan Fırat Çakıroğlu isimli kardeşimizin ölümüne neden olan saldırıyı da kınıyoruz. Arkadaşımızın acılı ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Programa, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, müdür yardımcıları, Yar. Doç. Dr. Gökhan Ceylan ve Ersin Arslan'ın yanı sıra akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: aa