BOLU (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  "AK Parti’nin sonu ANAP gibi, DYP gibi olacak' diyenler oldu. Çok şükür, bütün bu söylenenler boşa çıktı" dedi.

Yılmaz, partisinin 17 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlenen Bolu Merkez İlçe Kongresi'nde, AK Parti'nin hangi şartlarda ve anlayışla kurulduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

"AK Parti, istisnai başarılar ağlamış bir partidir" diyen Yılmaz, "Kuruluşundan daha 1,5 yıl geçmeden tek başına iktidar olabilmiş, dünyada başka parti var mıdır, bilmiyorum. Bu, çok istisnai bir durumdur. AK Parti, bunu başaran bir partidir. İktidara gelmek kolay, iktidarda kalmak zordur. İktidar, yıpratıcı bir süreçtir. 12 yıl boyunca hem iktidarda kalmayı başarmış hem de girdiği her seçimden oyunu yükselterek çıkan bir partiden söz ediyoruz. Dünyada eşine az rastlanır bir başarıdır" şeklinde konuştu.

Yılmaz, geçmişteki birçok siyasi partinin milletten aldığı emanet ve yetkiyi Ankara'ya gidince unuttuğunu anlatarak, bunların başka çevrelerin kontrolüne girdiklerini, onların talep ve beklentileri doğrultusunda politikalar ürettiklerini kaydetti.

AK Parti'nin milletten aldığı emanete hiçbir zaman ihanet etmediğine dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bolu'da ne diyorsa Ankara’da aynısını söyledi. Başarımızın temelinde bu vardı. Hep beklediler, 'bir yerde ayağımız tökezlesin, bu parti zayıflasın ve yeniden o eski odaklar ülkeyi yönetsin' diye çok beklediler. 'AK Parti’nin sonu ANAP, DYP gibi olacak' diyenler oldu. Çok şükür, bütün bu söylenenler boşa çıktı. Bırakın ANAP ve DYP’nin sonunu, AK Parti, geçmişini çok daha ileri noktalara taşıyarak bu günlere geldi. AK Parti, milleti değerlerine dayanan bir parti olmasaydı, politikalarında milletin taleplerini ve beklentilerini esas alan bir parti olmasaydı bugünlere gelemezdi. Şimdi daha ilerilere inşallah hep birlikte yürüyeceğiz.

AK Parti, milletin değerlerine sahip bir parti olduğu gibi aynı zamanda da çok planlı ve programlı bir parti oldu. Rastgele hareket eden bir parti olmadı." 

Yapamayacağımız işlerde halka söz vermediklerini belirten Yılmaz, böylece partiye güven oluştuğunu aktardı.

- Valilik ziyareti

Yılmaz, kongrenin ardından Vali Ahmet Zahteroğulları'nı ziyaret etti.

Gazetecilerin Türkiye'nin turizmdeki konumunun sorulması üzerine Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Genel rakamlara baktığımız zaman turist sayımız 40 milyonlara doğru gidiyor. Turizm gelirimiz 30 milyar lira seviyelerine doğru yükseliyor. Bu yıl da yine geçen yıla göre turizm gelirlerimizde artış var. Hem sayı hem de gelir itibarıyla turizmde artış var. Dolayısıyla turizm sektörümüz yoluna sağlam şekilde devam ediyor. Endişe edecek bir durum görmüyorum. Turizm sektöründeki fiyatlarımız dünya standartlarında oldukça rekabetçi fiyatlar. 'Bundan başkaları etkilenir, biz etkilenmeyiz' diye tahmin ediyorum." 

Zahteroğulları, ziyaretin sonunda Yılmaz'a çeşitli hediyeler verdi.

Yılmaz'a valilik ziyaretinde Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek eşlik etti.

Kaynak: aa