Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için, “Berkin’in umutları vardı, hayalleri vardı, hedefleri vardı, daha görecek nice güzel günleri vardı. Daha yaşayacakları, yaşatacakları, tanışacakları, umutları onu bekliyordu. Berkin, hepimizin kaybıdır, hepimizin hüznüdür, hepimizin ortak acısıdır. Ve diyorum ki, merhum Berkin’i bahane ederek kaos umanların ekmeğine kimse yağ sürmemeli, kaos değirmenine su taşımamalıdır” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve 268 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili açıklamada bulundu. Okmeydanı’nda başına isabet eden gaz fişeğinden dolayı ağır yaralanan Berkin Elvan’ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini belirten Bahçeli, şunları ifade etti:
“Gencecik bedeni altına girdiği yüke dayanamadı. Berkin’in umutları vardı, hayalleri vardı, hedefleri vardı, daha görecek nice güzel günleri vardı, taptaze sevgiler ve sevenleri onunlaydı. Daha yaşayacakları, yaşatacakları, tanışacakları, umutları onu bekliyordu. Hayatının baharında adeta bir yıldız gibi aramızdan kayıp gitti. 15 yaşında kaybettiğimiz evladımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, ailesine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Berkin, hepimizin kaybıdır, hepimizin hüznüdür, hepimizin ortak acısıdır. Ve diyorum ki, merhum Berkin’i bahane ederek kaos umanların ekmeğine kimse yağ sürmemeli, kaos değirmenine su taşımamalıdır.”
Kaynak: iha